FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNMIK traži da se ne politizira pitanje električne energije

PRIŠTINA,21.siječnja 2005.(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na KosovuSoren Jessen-Petersen apelirao je u petak da se pitanje električneenergije na Kosovu ne koristi u političke svrhe.
PRIŠTINA,21.siječnja 2005.(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen apelirao je u petak da se pitanje električne energije na Kosovu ne koristi u političke svrhe.

Nakon sastanka s vodstvom Kosovske energetske korporacije (KEK) on je odbacio tvrdnje kosovskih Srba i službenog Beograda da je električna energija isključena potrošačima prema etničkom principu.

Petersen je naveo da je preko 3.500 kućanstava na Kosovu, od toga 500 srpskih, ostalo bez električne energije zbog višegodišnjeg neplaćanja računa za struju.

Pitanje opskrbe električnom energijom izbilo je kao glavni problem tijekom nedavnog razgovora civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu Sorena Jessen-Petersena sa srpskim dužnosnicima u Beogradu, koji su prije dva dana dostavili dva agregata u Batuše kod Kosova Polja, selo u kojem većinu čine Srbi.

Predstavnici Kosovske energetske korporacije priopćili su da pitanje opskrbe električnom energijom može biti riješeno nakon plaćanja računa i potpisivanja ugovora s tom kompanijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙