FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za petak, 28. siječnja

ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 28. siječnja.
ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 28. siječnja.

ZAGREB - Ministri poljoprivrede zemalja srednje i jugoistočne Europe okupit će se na skupu posvećenom liberalizaciji poljoprivrednog sektora te iskustvima zemalja regije u prilagođavanju poljoprivrednog i prehrambenog sektora Europskoj uniji. Uz hrvatskog ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića, na skupu će sudjelovati ministri i visoki dužnosnici sektora poljoprivrede iz zemalja regije, međunarodni investitori i drugi predstavnici poslovnog sektora u Hrvatskoj i regiji. Skup, koji organizira tvrtka EastEuro Link, otvorit će ministar Čobanković, a pomoćnik ministra Miroslav Božić otvorit će panel o regionalnoj integraciji, trgovinskoj liberalizaciji i konkurentnosti (9,00 sati, The Westin Zagreb Hotel, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta predstavit će rezultate istraživanja "Korporacijsko upravljanje i korporacijska društvena odgovornost u vodećim hrvatskim kompanijama". To istraživanje dio je istraživačkog projekta koji se provodi u zemljama regije u sklopu programa "Partnerstvo za financijsku stabilnost" u organizaciji East - West Management Instituta sa sjedištem u New Yorku. Tijekom istraživanja, analizirane su internetske stranice te godišnji izvještaji i prospekti iz 2003. godine za 43 velike hrvatske tvrtke. Istraživanje bi trebalo omogućiti ocjenjivanje kvalitete izvještavanja o odnosima s ulagačima, korporacijskom upravljanju i društvenoj odgovornosti u Hrvatskoj u usporedbi s novim i starim članicama EU-a (14 sati, Zagrebačka škole ekonomije i menadžmenta, Jordanovac 110).

NOVA GRADIŠKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Brodsko-posavska županija, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Hrvatski stočarski centar, ŽK Slavonski Brod, Centar za tehnološki razvoj i Poljoprivredna škola "A. M. Relković" organizatori su 4. savjetodavno-izložbene manifestacije "Poljoprivredno poduzetničke ideje u 2005". Cilj manifestacije je poljoprivrednim proizvođačima predstaviti nove spoznaje agronomske i srodnih znanosti te proizvodne programe koji se nude na domaćem i inozemnom tržištu. Tako će između ostaloga biti predstavljeni operativni program razvitka govedarske proizvodnje u Hrvatskoj, programi podizanja trajnih nasada voćnjaka i vinograda, mogućnosti bavljenja ekološkom poljoprivredom itd. (9,15 sati, Društveni dom Nova Gradiška, Relkovićeva 4).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog seljačkog saveza (HSS) održat će konferenciju za novinare s temom "Vlada planski uništava hrvatsko selo". Prema najavi, uz ostalo će biti riječi o smanjenju poticaja i navodnim krađama plavog dizela (10,30 sati, HSS, Zvonimirova 17/III).

ZAGREB - Javno poduzeće Hrvatske šume (HŠ) održat će konferenciju za novinare u povodu potpisivanja pisma namjere o suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom (HPS). Taj dokument uz ostalo predviđa suradnju i pomoć HŠ-a pčelarima u nadzoru nad proizvodnjom meda i i drugih pčelinjih proizvoda potrebnog za stjecanje eko markice (11,00 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Trg Mažuranića 11).

Urednica: Davorka Stanešić

tel. 01/ 4808 607

fax: 01/ 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙