FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljeni certifikati konzultantima za malo gospodarstvo

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska agencija za malogospodarstvo (HAMAG) dodijelila je danas certifikate 20-toricikonzultanata za malo gospodarstvo, koji su uspješno završili Programizobrazbe i razvoja mreže konzultanata za malo gospodarstvo.
ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo (HAMAG) dodijelila je danas certifikate 20-torici konzultanata za malo gospodarstvo, koji su uspješno završili Program izobrazbe i razvoja mreže konzultanata za malo gospodarstvo.

Spomenuti Program HAMAG provodi u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, a cilj je Programa poboljšanje nedovoljno razvijenog konzultantskog tržišta. Programom se također želi, osim stvaranja organiziranog i kvalitetnog tržišta konzultantskih usluga, utjecati i na smanjenje crnog tržišta konzultantskih usluga.

Program obuhvaća dva povezana projekta: Certificiranje konzultanata i Sufinanciranje konzultantskih usluga.

Kako je istaknuto na svečanosti dodjele certifikata, temeljem Javnog poziva kandidatima, objavljenog u srpnju prošle godine, pristiglo je 158 zahtjeva za certifikaciju. Administrativnu i kvalitativnu procjenu prijava u prva dva kruga završilo je 78 kandidata koji su upućeni na intervju s procjeniteljima, a zatim na radionicu i ispit.

Na ispitu je zadovoljilo 20 kandidata koji su uspješno završili traženi program i kojima je danas uručen certifikat. Certificirani konzultanti bit će uključeni u Registar certificiranih konzultanata.

Za siječanj i veljaču, kako je rečeno, predviđeno je održavanje drugog kruga radionica i ispita. Također je istaknuto da je Hrvatskoj u ovom trenutku potrebno oko 150 konzultanata, kolike su potrebe poduzetništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙