FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GfK: 62 posto građana za zabranu alkohola za vozače

ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Čak 62 posto građana podržava zakono potpunoj zabrani konzumacije alkohola za vozače, pokazuju rezultatiistraživanja Centra za istraživanje tržišta GfK.
ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Čak 62 posto građana podržava zakon o potpunoj zabrani konzumacije alkohola za vozače, pokazuju rezultati istraživanja Centra za istraživanje tržišta GfK.

Zabranu konzumiranja alkohola za vozače u potpunosti podupire 38 posto ispitanih, dok ih 24 posto to djelomično podupire.

Zabranu konzumacije alkohola ne podupire 38 posto ispitanih.

GfK navodi da su Zakon o sigurnosti u prometu iznad prosjeka poduprli građani u Slavoniji, odnosno stanovnici naselja između 2000 i 100.000 stanovnika, zatim žene, osobe od 35 do 44 godine i stariji od 65 godina, osobe nižeg obrazovanja i najnižih osobnih primanja.

Visoko "Ne" zakonu rekli su građani Dalmacije, muškarci, mladi između 15 i 24 godine, osobe s najvišim obrazovanjem, osobe s najvišim osobnim prihodima i najvišim prihodima kućanstava.

Zakon o sigurnosti u prometu stupio je na snagu početkom rujna, a bio je popraćen mnoštvom osporavanja.

GfK je rezultate dobio krajem prosinca 2004., osobnom anketom u kućanstvima, na reprezentativnom uzorku od 1000 ispitanika starijih od 15 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙