FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa protiv eutanazije

RIM, 27. siječnja 2005. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. je uovogodišnjoj poruci za korizmu 2005. godine, koja je u četvrtakpredstavljena na konferenciji za novinare u Uredu za tisak SveteStolice, glavnu pažnju posvetio starijim osobama za koje je zatražiopoboljšanje života do prirodne smrti.
RIM, 27. siječnja 2005. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. je u ovogodišnjoj poruci za korizmu 2005. godine, koja je u četvrtak predstavljena na konferenciji za novinare u Uredu za tisak Svete Stolice, glavnu pažnju posvetio starijim osobama za koje je zatražio poboljšanje života do prirodne smrti.

Ivan Pavao II. je upotrijebio citat iz "Deuteronomija" jedne od knjiga Starog zavjeta (On je tvoj život i tvoja dugovječnost), da bi kazao kako starije osobe smatra bogatstvom, a ne teretom za obitelji i društvo. Papa želi da se razvije saznanje u društvu o ulozi "koju starije osobe mogu obaviti u društvu i Crkvi".

Produžetak ljudskog života, do čega se došlo zahvaljujući znanosti, zahtijeva posebnu pažnju prema osobama u "trećoj dobi", kako bi im se pomoglo da u potpunosti žive svoj potencijal stavljajući ga u službu cijele zajednice. Pozivajući na veću pažnju prema starijima, Papa je naglasio da oni moraju dostojno živjeti sve do prirodne smrti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙