FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljen Javni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju merkantilne pšenice

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Ministrstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva - Ravnateljstvo za robne zalihe objavilo je danas Javnipoziv za prikupljanje ponuda za prodaju 318,3 tisuće tona merkantilnepšenice.
ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Ministrstvo gospodarstva, rada i poduzetništva - Ravnateljstvo za robne zalihe objavilo je danas Javni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju 318,3 tisuće tona merkantilne pšenice.

Javni poziv objavljen je u dnevnim novinama te na web stranicama ministarstva gospodarstva i poljoprivrede.

Pravo na sudjelovanju u Javnom pozivu imaju domaće i pravne osobe i to isključivo prerađivači pšenice (mlinovi).

Rok za podnošenje ponuda je od objave javnog poziva do konačne prodaje. Isporuka pšenice bit će odmah po uplati predujma ili dostavi valjane garancije banke za odgođeno plaćanje te po dostavi vlastite akceptirane mjenice.

Kako je objavljeno u Javnom pozivu, cijena za kilogram pšenice u siječnju iznosi 1,2 kune, a plaćanje je isključivo predujmom. Za veljaču cijena iznosi 1,21999 kn/kg uz plaćanje isključivo predujmom. Cijena u ožujku bit će 1,2381 kn/kg, u travnju 1,2561 kn/kg, u svibnju 1,2743 kn/kg te u lipnju 1,2924 kn/kg uz plaćanje predujmom ili odgodom do 30 dana uz garanciju banke.

Spomenute cijene odnose se na pšenicu standardne kvalitete, stoji u Javnom pozivu.

Hrvatska je Vlada prošloga tjedna odobrila da se iz državnih robnih zaliha na domaćem tržištu proda do 318,3 tisuće tona merkantilne pšenice, po tržišnim cijenama od 1,20 kuna.

Na taj će se način, kako je rečeno, do nove žetve stabilizirati tržište, država će smanjiti troškove čuvanja pšenice, a njena će se cijena zadržati na tržišno prihvatljivoj razini.

Hrvatska je u prošloj godini u silose spremila 716 tisuća tona merkantilne pšenice, od čega su državne robne zalihe otkupile 320 tisuća tona, ostale pravne osobe 269 tisuća, a sami su silosi iz vlastite proizvodnje zadržali oko 127 tisuća tona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙