FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plaće za siječanj zaposlenih u zdravstvu veće od 100 do 300 kuna

ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Plaće za siječanj oko 59.000zaposlenih u zdravstvu, koje će biti isplaćene u veljači, bit će većeod 100 do 300 kuna, ovisno o uvjetima rada i radnom stažu svakogzaposlenika, dogovoreno je na današnjem sastanku u Ministarstvuzdravstva.
ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Plaće za siječanj oko 59.000 zaposlenih u zdravstvu, koje će biti isplaćene u veljači, bit će veće od 100 do 300 kuna, ovisno o uvjetima rada i radnom stažu svakog zaposlenika, dogovoreno je na današnjem sastanku u Ministarstvu zdravstva.

Povećanje plaća u skladu je s odredbama Granskog kolektivnog ugovora (GKU) za zdravstvo koji je jučer, prihvaćajući rezultate referenduma od 19. siječnja, potvrdilo i Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV), izjavila je Hini predsjednica Odbora za provedbu referenduma Spomenka Avberšek.

Povećanje plaća zdravstveni će proračun, po procjenama sindikata, mjesečno dodatno stajati oko 20 milijuna kuna, koji su osigurani u ovogodišnjem državnom proračunu.

Ministarstvo zdravstva danas je naputkom, koji je potpisao državni tajnik Velimir Božikov, obvezalo ravnatelje zdravstvenih ustanova da osiguraju provedbu GKU-a, odnosno da obave pripreme za obračun i isplatu uvećanih siječanjskih plaća.

U naputku Ministarstva zdravstva ističe se da je predsjednica GSV-a Jadranka Kosor jučer donijela odluku kojom se prihvaća zapisnik o proglašenju rezultata referenduma o prihvaćanju GKU-a, čime je on stupio na snagu.

Ravnatelji su obaviješteni i da se Strukovni kolektivni ugovor za liječnika, koji je potpisan kao dodatak GKU, ne može primijeniti jer GSV nije prihvatio zapisnik o proglašenju rezultata referenduma koji je Hrvatski liječnički sindikat proveo 5. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙