FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši Lučinov pomoćnik i načelnik PU riječko-goranske osumnjičeni za prijevaru

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Bivši pomoćnik ministra unutarnjihposlova Bojan Sobol i bivši načelnik PU primorsko-goranske Josip Lulićosumnjičeni su da su u dogovoru s vlasnikom privatne liječničkeordinacije u Delnicama počinili kazneno djelo prijevare i zlouporabepoložaja i ovlasti.
ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova Bojan Sobol i bivši načelnik PU primorsko-goranske Josip Lulić osumnjičeni su da su u dogovoru s vlasnikom privatne liječničke ordinacije u Delnicama počinili kazneno djelo prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun potvrdio je to danas Hini, komentirajući napis iz Jutarnjeg lista u kojem se navodi da je uz Sobola i Lulića prijavljen i vlasnik ordinacije opće medicine u Delnicama doktor Davor Mihelčić.

"Kaznena prijava protiv trojice osumnjičenika podnesena je još krajem prošle godine, a ovih je dana tužiteljstvo od policije zatražilo prikupljanje dodatnih obavijesti", kazao je Mehun koji nije želio govoriti o pojedinostima kaznene prijave niti dodatnim zahtjevima tužiteljstva.

Po pisanju tiska, 2000. je potpisan ugovor o specijalističkim pregledima policajaca PU primorsko-goranske u ordinaciji doktora Mihelčića. Ugovor je istekao 2003., a Lulić ga je navodno produljio nakon što se Sobol, tada pomoćnik ministra zadužen za materijalno-financijske poslove, obvezao da će troškove pregleda platiti MUP, a ne PU primorsko-goranska. Unutarnja kontrola MUP-a navodno je utvrdila da su MUP-u ispostavljani računi za preglede policajaca koji nikada nisu obavljeni.

U tužiteljstvu se danas nisu mogli dobiti nikakvi podaci o ovom slučaju.

Na temelju nalaza Unutarnje kontrole MUP-a Sobol je početkom prosinca prošle godine osumnjičen i da je 2003. nezakonito nabavio 16 tepiha, vrijednih više od 170 tisuća kuna, za kabinet tadašnjeg ministra Šime Lučina. Sobol, čija je supruga Gordana u bivšoj vladi bila ministrica, odbacio je te sumnje, ocjenivši kako je policijska kaznena prijava protiv njega "politički motivirana".

Lulić je na čelu PU riječko-goranske bio od 2000. do travnja prošle godine kada ga je ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić smijenio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙