FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državno odvjetništvo zaprimilo kaznenu prijavu GONG-a

ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Državno odvjetništvo potvrdilo jeda je danas zaprimilo kaznenu prijavu udruge GONG, koja se odnosi nasumnju da su na dva izborna mjesta u Bosni i Hercegovini počinjenakaznena djela zloporabe izbornog prava i prijevare u prvom kruguhrvatskih predsjedničkih izbora.
ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Državno odvjetništvo potvrdilo je da je danas zaprimilo kaznenu prijavu udruge GONG, koja se odnosi na sumnju da su na dva izborna mjesta u Bosni i Hercegovini počinjena kaznena djela zloporabe izbornog prava i prijevare u prvom krugu hrvatskih predsjedničkih izbora.

U priopćenju Državnog odvjetništva Republike Hrvatske navodi se da je zaprimljena prijava GONG-a protiv nepoznatih počinitelja zbog zlouporabe izbornog prava iz članka 118 Kaznenog zakona te izborne prijevare iz čl. 121 istog zakona.

Povodom te prijave Državno odvjetništvo poduzima izvide i prikuplja potrebne obavijesti, navodi se u priopćenju i dodaje da je ta kaznena prijava GONG-a dostavljena i Državnom izbornom povjerenstvu za znanje i postupanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙