FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki ogranak Matice hrvatske otvorio "Jezični telefon"

koji je počeo raditi jučer, a svrha mu je "pomoći svimaonima kojima je hrvatski u srcu i koji žele poboljšati svoje jezičnoznanje ili riješiti neku jezičnu dvojbu", izjavila je danas Hinivoditeljica Odjela za hrvatski jezik Matice hrvatske prof. dr. SandaHam.
Osijek,29. siječnja(Hina) - Odjel za hrvatski jezik osječkog Ogranka Matice hrvatske pokrenuo je u Hrvatskoj jedinstveni "Matični jezični telefon", koji je počeo raditi jučer, a svrha mu je "pomoći svima onima kojima je hrvatski u srcu i koji žele poboljšati svoje jezično znanje ili riješiti neku jezičnu dvojbu", izjavila je danas Hini voditeljica Odjela za hrvatski jezik Matice hrvatske prof. dr. Sanda Ham.

"Ujedno, otvorenim jezičnim telefonom želimo pomoći u uklanjanju raznih dvojbi, pomoći svima koji se ne snalaze" u poplavi kojekakve jezične literature, želimo njegovati jezičnu kulturu i održati je na visokoj razini", rekla je prof. dr. Sanda Ham.

Ona je jučer prva odgovarala na pitanja građana (na telefon 031 283-449), a osim nje, svakog petka od 18 do 19 sati na "jezični telefon" odgovarat će još osam stručnjaka hrvatskog jezika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙