FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Znanje dva jezika ključno za poslovni uspjeh

SINGAPUR-istraživanjeZnanje dva jezika ključno za poslovni uspjehSINGAPUR, 24. siječnja 2005. (Hina/Dpa) - Poslodavci u Aziji, Europi iLatinskoj Americi tvrde kako je poznavanje više od jednog jezikaključno za uspjeh u poslu, rezultati su istraživanja koje je objavioKorn/Ferry International.
SINGAPUR, 24. siječnja 2005. (Hina/Dpa) - Poslodavci u Aziji, Europi i Latinskoj Americi tvrde kako je poznavanje više od jednog jezika ključno za uspjeh u poslu, rezultati su istraživanja koje je objavio Korn/Ferry International.

U Aziji, Europi i Latinskoj Americi najveća je potreba za znanjem engleskog jezika, dok je kod sjevernoameričkih poslodavaca potreba za španjolskim dosegnula 70 posto. Slijede francuski, s 43 posto i mandarinski s 30 posto.

Međutim, poslodavci u Sjevernoj Americi smatraju da je napredni stupanj obrazovanja dragocjeniji, pokazalo je istraživanje koje je provela tvrtka.

Većina poslodavaca, njih 85 posto onih u Europi, 88 posto u Aziji i 95 posto u Latinskoj Americi, slaže se kako je znanje dva jezika ključno u poslovnom okruženju. No, s tim se slaže samo 34 posto poslodavaca u Sjevernoj Americi, smatrajući kako će dvojezičnost biti mnogo važnija za deset godina.

Skoro polovina poslodavaca iz Sjeverne Amerike, 52 posto iz Azije, 66 posto iz Europe i 79 posto iz Latinske Amerike također je izjavilo da "značajnu prednost pri zapošljavanju imaju oni koji tečno govore više od dva jezika. Dvojezičnost ili višejezičnost je najtraženija u sektoru roba široke potrošnje, sudstvu, tehnologiji i profesionalnim uslugama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙