FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najave potresa su "kvaziznanstvene"

LJUBLJANA,28. siječnja 2005.(Hina) - Prognoziranje serije prirodnihkatastrofa u zapadnoj Europi u ovoj i idućoj godini, među kojima ijakog potresa na području Slovenije, Austrije i Hrvatske, što je uruskim novinama napravio jedan ruski istraživač, "zavođenje jejavnosti" i izazivanje nepotrebne panike, ocijenio je u petak zaSlovenski radio Renato Vidrih iz slovenskog seizmološkog instituta.
LJUBLJANA,28. siječnja 2005.(Hina) - Prognoziranje serije prirodnih katastrofa u zapadnoj Europi u ovoj i idućoj godini, među kojima i jakog potresa na području Slovenije, Austrije i Hrvatske, što je u ruskim novinama napravio jedan ruski istraživač, "zavođenje je javnosti" i izazivanje nepotrebne panike, ocijenio je u petak za Slovenski radio Renato Vidrih iz slovenskog seizmološkog instituta.

Slovenski mediji prenijeli su vijest dopisnice slovenske Radiotelevizije iz Moskve o članku koji je nedavno objavila "Komsomolskaja pravda" o navodnom istraživanju profesora na sveučilištu u Tuli Olega Martinova po kojem će u Europi ove i iduće godine biti više jakih prirodnih katastrofa, među kojima i orkansko nevrijeme u Velikoj Britaniji, te potres na području Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Navodno je riječ o istraživaču koji je predvidio i nedavni tsunami u Indijskom oceanu, te poplave, suše i potrese koji su se zadnjih godine dogodili širom svijeta.

"Priroda je nepredvidiva i takve su kvaziznanstvene prognoze besmislene", rekao je Vidrih za Slovenski radio, dodajući da bi takve "kvaziznanstvenike" trebalo i kažnjavati jer izazivaju paniku i zavode ljude.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙