FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

MIAMI - Muškarac s Floride pokušao je ponovno osvojiti svoju odbjeglu suprugu plativši lokalnim novinama 17 tisuća američkih dolara za oglas preko cijele stranice u kojem ju moli da mu pruži još jednu šansu. "Usamljeni Larry" novinarima je rekao da se njegova 17 i pol godišnja supruga odselila, promijenila broj mobilnog telefona, zabranila mu dolazak do njenih roditelja te da ignorira njegove pozive i ruže koje joj šalje. Larry je rekao kako zna da je odbjegla supruga vidjela oglas, jer je još u kontaktu s nekim njenim rođacima. "Rekli su da je moja supruga pročitala oglas i rasplakala se. Ali do sada nemam nikakav odgovor", kazao je Larry.

WASHINGTON - Pariški muzej Louvre platio je rekordnih 4,8 milijuna američkih dolara za poprsje austrijskog skulptora Franza Xaviera Messerschmidta (1736. - 1783.) na dražbi u New Yorku, izvijestila je u četvrtak aukcijska kuća Sotheby's. Poprsje nazvano "Loše raspoložen muškarac" jedno je od mnogih karakternih skulptura koje je Messerschmidt stvorio 70-tih godina 18. stoljeća. Cijena predstavlja najveći iznos plaćen na aukciji za djelo iz tog razdoblja, naveo je Sotheby's u izjavi. Ovo je i prvi slučaj u posljednjih 20 godina da je umjetnina iz tog razdoblja prodana na aukciji, a prvi put ikad u Sjedinjenim Državama.

ATENA - Vozač autobusa, koji učenike u sjevernoj Grčkoj prevozi do škole, šokirao je javnost, jer je tijekom vožnje djeci pustio porno film. Incident, koji se u utorak dogodio u gradu Kilkis izazvao je desetke pritužbi roditelja, koji su od autobusne tvrtke tražili da vozača otpusti. "Vozač je rekao: 'Djeco imamo pornić, želite li ga pogledati'", kazao je novinarima jedan od učenika. "Svi su počeli vikati 'da, da', a on je jednostavno pustio kazetu koju smo gledali na malom televizoru u autobusu", dodao je učenik. Djeca u autobusu bila su stara od 12 do 15 godina.

LONDON - Gradska uprava Liverpoola odobrila je prijedlog kojim se u gradu želi uvesti područje zakonite prostitucije, prvo takvo u Velikoj Britaniji, doznaje se od službenog izvora. Prijedlog za koji je glasovala velika većina zastupnika u gradskom vijeću sada treba proučiti britansko ministarstvo unutarnjih poslova. Prijedlog ide za primjerom nizozemskog grada Utrechta, gdje prostitutke mogu raditi, samo noću, u industrijskoj zoni u središtu grada, daleko od stambenih četvrti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙