FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na slovenskim se ulicama pojavio opasni heroin

LJUBLJANA,27. siječnja(Hina) - Slovensko ministarstvo zdravstvaupozorilo je u četvrtak na opasnost koja ovisnicima prijeti od heroinaizvanredno visoke čistoće koji je u Ljubljani sredinom ovog mjesecaizazvao smrt dviju mlađih osoba. (Hina) xfl ydj
LJUBLJANA,27. siječnja(Hina) - Slovensko ministarstvo zdravstva upozorilo je u četvrtak na opasnost koja ovisnicima prijeti od heroina izvanredno visoke čistoće koji je u Ljubljani sredinom ovog mjeseca izazvao smrt dviju mlađih osoba.

Forenzička su ispitivanja pokazala da je heroin koji su uživali bio visoke, 43-postotne čistoće, što je dovelo do predoziranja.

Upozorenje se povezuje s obaviješću ureda za droge i kriminal UN-a o povećanoj prošlogodišnjoj proizvodnji heroina u Afganistanu od 4200 tona. Tako velika proizvodnja, kako pokazuju podaci UN-a, obično dovodi do pojave da se na ulici prodaje droga mnogo više čistoće i s manje dodataka od one na koju su heroinski ovisnici navikli.

To će, navodi slovensko ministarstvo zdravstva, vjerojatno i ubuduće imati za posljedicu povećan broj smrtnih slučajeva među narkomanima ako se ne povedu preventivne mjere i informiranje ovisnika i zdravstvenih ustanova koji se tim pitanjem bave.

(Hina) xfl ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙