FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Lažne diplome nisu razlog za vraćanje zarade

LJUBLJANA,26. siječnja(Hina) - Otkriće da se netko zaposlio na osnovikrivotvorene diplome nije dovoljno da se od njega zatraži povrat takoostvarene zarade, pravna je praksa u Sloveniji u kojoj je u zadnjevrijeme otkriveno nekoliko takvih slučajeva.
LJUBLJANA,26. siječnja(Hina) - Otkriće da se netko zaposlio na osnovi krivotvorene diplome nije dovoljno da se od njega zatraži povrat tako ostvarene zarade, pravna je praksa u Sloveniji u kojoj je u zadnje vrijeme otkriveno nekoliko takvih slučajeva.

"Ako je rad bio obavljen kvalitetno i u skladu s pravilima struke, onda je to plaća za taj rad i pri tom nije bitna tražena stručna sprema", tumačenje je koje je za komercijalnu televiziju POP-TV u srijedu dao odvjetnik iz poznate odvjetničke tvrtke "Čeferin" koja podnijela tužbu protiv Slovenskih željeznica (SŽ). Jedan je od istaknutih menadžera SŽ-a dvogodišnjeg rada dobio otkaz jer se utvrdilo da ne posjeduje diplomu iz ekonomije s kojom se prijavio na radno mjesto generalnog sekretara u tom državnom poduzeću. On sada tuži poslodavca i tvrdi da mu nisu dali priliku za obranu, dok poslodavac navodi da je otpušteni izbjegavao kontakte i nakon izbijanja afere u javnosti otišao na bolovanje.

Slovenski su mediji u zadnje vrijeme izvještavali o više takvih slučajeva, među ostalim o lažnim inženjerima u jednoj velikoj građevinskoj tvrtci, te po jednom slučaju u školstvu i sudstvu, a izvršena je i provjera zaposlenih u javnoj upravi. Niti u jednom od spomenutih slučajeva poduzeća nisu tužila za "višak" plaće ostvarene zapošljavanjem ili napredovanjem na poslu na osnovi krivotvorenih potvrda o naobrazbi. Lažni ekonomist-menadžer na željeznici u dvije je godine ostvario zaradu od 1,2 milijuna kuna, a pripadalo mu je i službeno vozilo, te otvoreni račun za reprezentaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙