FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI BR. 6859 "Slovenija će predložiti suca..."

ZAGREB,6. siječnja 2005.(Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA 6859objavljenoj 5. siječnja pod naslovom "Slovenija će predložiti sucaMeđunarodnom sudu za pomorsko pravo", promijene naziv suda i umjestoMeđunarodni sud za pomorsko pravo napišu ispravno: Međunarodni sud ZAPRAVO MORA.

Ispravak vijesti br. 6859

Slovenija će predložiti suca Međunarodnom sudu za pomorsko pravo

ZAGREB,6. siječnja 2005.(Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA 6859 objavljenoj 5. siječnja pod naslovom "Slovenija će predložiti suca Međunarodnom sudu za pomorsko pravo", promijene naziv suda i umjesto Međunarodni sud za pomorsko pravo napišu ispravno: Međunarodni sud ZA PRAVO MORA.

Ispravljenu vijest ponavljamo u cijelosti:

Bivši slovenski ministar za promet Marko Pavliha predložio je premijeru Janezu Janši da što prije odredi slovenskog kandidata za slobodno sudačko mjesto u Međunarodnom sudu za PRAVO MORA (ITLOS) u Hamburgu.

Već i sama kandidatura Sloveniji može koristiti u sporu oko morske granice s Hrvatskom, ocijenio je u svom prijedlogu Pavliha koji je sada zastupnik u parlamentu. Time bi se pokazalo da i u Ljubljani postoje istaknuti stručnjaci za pravo mora, drži Pavliha.

Na jesen naime dužnost suca u ITLOS-u prestaje hrvatskom stručnjaku za to područje Budislavu Vukasu, a prethodno je potrebno izvesti i kompliciran postupak međunarodnog lobiranja, upozorava Pavliha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙