FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Dulji "porodiljski" za očeve

LJUBLJANA,3. siječnja 2005.(Hina) - Od 1. siječnja ove godine uSloveniji je na snazi zakonska odredba po kojoj muškarci imaju pravona 90 dana dopusta za djecu, od toga je samo 15 dana plaćeno a ostalineplaćeni dani moraju se iskoristiti do djetetove osme godine. (Hina) xfl ybs
LJUBLJANA,3. siječnja 2005.(Hina) - Od 1. siječnja ove godine u Sloveniji je na snazi zakonska odredba po kojoj muškarci imaju pravo na 90 dana dopusta za djecu, od toga je samo 15 dana plaćeno a ostali neplaćeni dani moraju se iskoristiti do djetetove osme godine.

Tzv. "očinski dopust" uveden je 2003. godine u obliku 15-dnevnog plaćenog dopusta čije troškove snosi država, a očevi ga moraju koristiti u vrijeme porodiljskog dopusta majke. U protekloj je godini tom pravu dodano i pravo na neplaćen dopust koje je sada prošireno na 90 dana ukupnog trajanja.

U protekle dvije godine plaćeni "porodiljski" prilikom rođenja djeteta koristilo je više od dvadeset tisuća muškaraca, dok je neplaćenih "očinskih" dopusta evidentirano znatno manje, oko 140 na mjesec.

(Hina) xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙