FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 13,30 sati

ZAGREB, 26. siječnja 2005.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 13,30 sati:
ZAGREB, 26. siječnja 2005.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 13,30 sati:

ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar objavio je danas imena 22 nogometaša na koje računa za prijateljsku utakmicu s Izraelom, koja će se 9. veljače odigrati u Jeruzalemu. Na Kranjčarevom popisu su: Tomislav Butina, Stipe Pletikosa, Joseph Didulica, Igor Tudor, Goran Sablić, Mario Tokić, Robert Kovač, Josip Šimunić, Stjepan Tomas, Boris Živković, Mato Neretljak, Niko Kovač, Jurica Vranješ, Jerko Leko, Ivan Leko, Dario Srna, Danijel Pranjić, Marko Babić, Niko Kranjčar, Dado Pršo, Ivan Klasnić i Eduardo Da Silva. "Među pozvanima nema novih imena, osim bivšeg kapetana Borisa Živkovića, koji nakon povrede sada standardno igra za Stuttgart", rekao je Kranjčar napominjući da je predpozive poslao Ivici Banoviću, Saši Bjelanoviću i Igoru Budanu, ali oni će doći na pripreme samo u slučaju da se netko od pozvanih ne odazove. Istodobno, izbornik mlade reprezentacije Slaven Bilić dao je popis 19-orice igrača, koji će, također 9. veljače, igrati protiv odgovarajuće reprezentacije Izraela. Na Bilićevom popisu su: Tomislav Vranjić, Velimir Radman, Mladen Pelaić, Goran Mujanović, Leon Benko, Hrvoje Čale, Mladen Bartulović, Luka Vučko, Dario Bodrušić, Tomislav Labudović, Ante Tomić, Filip Marčić, Ognjen Vukojević, Luka Modrić, Mario Grgurević, Goran Ljubojević, Karlo Primorac, Bojan Vručina i Josip Mišić.

SCHLADMING - Austrijanac Manfred Pranger pobjednik je slaloma skijaša za Svjetski kup voženog u Schladmingu.Ovo je druga pobjeda Prangera u karijeri, a prvu je ostvario prije samo dva dana u Kitzbuehelu. Drugo mjesto sa četiri stotinke zaostatka zauzeo je još jedan Austrijanac Benjamin Raich, dok je treći bio Šveđanin Andre Myhrer, koji je nakon prve vožnje bio 22, sa 24 stotinke slabijim vremenom. Ivica Kostelić, nažalost, nije uspio završiti drugu vožnju. Nakon prve je bio osmi, te je bio u vrlo dobroj situaciji sve do same završnice druge vožnje, a tada je previše okomito stigao na jedna vrata i završio u snijegu. Ipak, sreća je da ovogodišnji pad u Schladmingu nije donio i novu težu ozljedu našem skijašu. Prošle je godine, naime, Ivica upravo u Schladmingu teško ozlijedio ligamente koljena zbog čega je ponovno ovoga ljeta morao prolaziti kroz mukotrpan oporavak.

HAMBURG - Njemački nogomet potresa veliki skandal s namještanjem utakmica, a najspominjanija osoba je 25-godišnji nogometni sudac Robert Hoyzer. Njega se tereti da je utjecao na rezultat utakmica na koje se kladio. U pitanju je pet susreta druge i regionalne lige, te dvoboj njemačkog kupa između nižerazrednog Paderborna i bundesligaša HSV-a. Novu dimenziju tom slučaju daje informacija koju je objavio njemački magazin "Stern", a u kojoj se navodi da je sudac Hoyzer navodno imao redovite kontakte s hrvatskom mafijom u Berlinu, objavila je danas Slovenska tiskovna agencija, pozivajući se na njemačku novinsku agenciju DPA. Optužbe da je Hoyzer povezan s hrvatskom mafijom za "Stern" je potvrdio glasnogovornik Njemačkog nogometnog saveza Harald Stenger. "I mi smo došli do takvih spoznaja", izjavio je Stenger. Sudac Hoyzer, pak, odlučno odbacuje sve optužbe o namještanju rezultata. U njemačkoj javnosti ovaj se skandal uspoređuje s velikom aferom koja je izbila u sezoni 1970/1971., kada je otkriveno namještanje rezultata u utakmicama momčadi koje su se borile za opstanak.

MELBOURNE - Prva igračica svijeta Amerikanka Lindsay Davenport plasirala se u polufinale Australian Opena. Nakon dva i pol sata teške borbe na velikoj vrućini od 35 stupnjeva Celzijusovih Davenport je pobijedila Australku Aliciju Molik 6-4, 4-6, 9-7. Time je Davenport srušila snove Australaca da će nakon 27 godina domaća tenisačica doći do naslova na Australian Openu. Posljednja Australka kojoj je to uspjelo bila je Chris O'Neil 1978. godine. Davenport će u polufinalu igrati protiv Francuskinje Nathalie Dechy, koja je napravila veliko iznenađenje, svladavši favoriziranu Švicarku Patty Schnyder 5-7, 6-1, 7-5. Drugi nositelj Andy Roddick polufinale je izborio nakon što je Rus Nikolaj Davidenko predao meč u trećem setu, kod vodstva Amerikanca 6-3, 7-5, 4-1. Davidenko je imao problema s disanjem. Slične poteškoće imao je i pri kraju susreta osmine finala protiv Argentinca Guillerma Canasa. Roddick će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča između Australca Lleytona Hewitta i Argentinca Davida Nalbandiana.

MELBOURNE -Rezultati četvrtfinala teniskog grand slam turnira Australian Open:

TENISAČICE -

Lindsay Davenport (SAD/1) - Alicia Molik (AUS/10) 6-4, 4-6, 9-7

Nathalie Dechy (FRA/19) - Patty Schnyder (Švi/12) 5-7, 6-1, 7-5

TENISAČI -

Andy Roddick (SAD/2) - Nikolaj Davidenko (RUS/26) 6-3, 7-5, 4-1, predaja

NEW YORK - Rezultati sinoćnjih utakmica košarkaške NBA lige:

Charlotte Bobcats - Boston Celtics 92:97

New York Knicks - Phoenix Suns 118:133

(Šundov za 1 minutu ubacio 2 koša)

Memphis Grizzlies - Orlando Magic 95:83

(Kasun je na listi ozlijeđenih)

Chicago Bulls - Denver Nuggets 111:107

Sacramento Kings - New Jersey Nets 113:93

(Planinić je na listi ozlijeđenih)

Los Angeles Lakers - Seattle Supersonics 93:104

LONDON - Nogometaši Liverpoola prvi su finalisti engleskog Liga kupa. U uzvratnom dvoboju polufinala Liverpool je kao gost svladao drugoligaša Watford sa 1-0 pogotkom Stevena Gerrarda u 77. minuti, te se ukupnim rezultatom 2-0 plasirao i finale. U drugom polufinalu u srijedu igraju Manchester United i Chelsea (prva utakmica 0-0).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙