FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 11. siječnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 11. siječnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21 sat.

ZADAR - Košarkaši Zadra u pretposljednjem, 9. kolu skupine C ULEB Cupa na svom su parketu svladali nizozemski MPC Capitals sa 74-51 (26-15, 17-11, 16-13, 15-12). Najučinkovitiji kod Zadrana bili su Kyle Hill sa 21 i Marko Banić sa 19 koševa, dok je najefikasniji kod gostiju bio Johannes Akerboom sa 10 ubačaja. Kolo prije kraja natjecanja po skupinama Zadar ima omjer pobjeda i poraza 5-4, a MPC Capitals 3-6.

CORTINA D'AMPEZZO - Najbolja hrvatska skijašica Janica Kostelić nastupit će u sutrašnjem superveleslalomu u talijanskoj Cortini d'Ampezzo sa startnim brojem 22. Utrka počinje u 10.45 sati.

ZAGREB/ADELBODEN - Talijanski skijaš Massimiliano Blardone pobjednik je današnjeg veleslaloma Svjetskog kupa u Adelbodenu. Drugo mjesto pripalo je vodećem u ukupnom poretku Svjetskog kupa Amerikancu Bodeu Milleru, koji je zaostao 18 stotinki. Treći je Finac Kalle Palander, sa zaostatkom od 39 stotinki. Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije uspio izboriti drugu vožnju. Nakon prvog laufa najtežeg veleslaloma Svjetskog kupa Ivica Kostelić je bio 45.

KIFFA - Ovogodišnje izdanje relija Dakar uzelo je svoju drugu žrtvu. Riječ je o 47-godišnjem Talijanu Fabriziju Meoniju, koji je bio drugi u poretku motociklista. Meoni je za vrijeme 11. etape umro od srčanog infarkta. Prethodno je pao s motocikla.

"Čim smo opazili da je pao poslali smo helikopter. Bolničari su ga pokušali oživjeti, ali bez uspjeha", objavili su organizatori relija.

Meoni je dva puta slavio na reliju Dakar.

DAKAR - Njemica Jutta Kleinschmidt (Volkswagen) pobjednica je 11. etape relija "Dakar" vožene od Atara do Kiffe u Mauritaniji. Kleinschmidt je tu dionicu prešla za 5:29:37 sati, minutu i četiri sekunde zaostao je drugoplasirani Francuz Luc Alphand (Mitsubishi), a 2:42 minute njegov sunarodnjak Stephane Peterhansel (Mitsubishi) na trećem mjestu. U ukupnom redoslijedu vodi Peterhansel sa 19:50 minuta ispred Alphanda, te 1:08:03 sati ispred Kleinschmidt. U konkurenciji motociklista u 11. je etapi najbrži bio Španjolac Marc Coma, a vodstvo je zadržao Francuz Cyril Despres.

RIM - Talijanski nogometni prvoligaš Siena, koja trenutačno zauzima 19. poziciju na ljestvici, otpustila je dosadašnjeg trenera Gigija Simonija, te na njegovo mjesto postavila Luigija De Canija. Simonija je posla stajao nedjeljni 0-1 poraz na domaćem terenu od izravnog konkurenta za ostanak Parme. De Canio je potpisao ugovor sa Sienom do ljeta 2006. godine.

HAAG - Predsjednik nizozemskog nogometnog velikana Ajaxa John Jaakke izrazio je u tamošnjim medijima kako bi želio da klub na čijemu je čelu izgubi oznaku židovskog. Kao razlog te želje Jaakke je naveo mogućnost antisemitskog skandiranja Ajaxovim igračima od strane suparničkih navijača. Ajax je 1900. godine osnovan kao židovski klub, ali danas ima malo veze sa židovstvom iako neki navijači na tribine dolaze s izraelskim zastavama i šalovima s istaknutom Davidovom zvijezdom.

"Naši navijači koji su židovi mogli bi se naći u opasnosti. Trebali bismo odstraniti bilo kakvu mogućnost sukoba", stoji u Jaakkeovoj izjavi.

U nekoliko su navrata navijači suparničkih momčadi u Nizozemskoj, na skandiranje Ajaxovih navijača "Tko ne skače, nije židov", odgovorili skandiranjem u znak podrške radikalnoj palestinskoj organizaciji Hamas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙