FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 17. siječnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 17. siječnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - Ukupna vrijednost programa javnih potreba športa Republike hrvatske za 2005. godinu planira se u iznosu od 106.554.178 kuna, što je u odnosu na rebalansirani plan 2004. povećanje od 15 milijuna kuna, izjavio je danas na devetoj sjednici Opće skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Dopredsjednik HOO-a Goranko Fižulić rekao je da ova godina predstavlja početak novog olimpijskog ciklusa za Peking 2008. godine, a za športove koji sudjeluju na zimskim Olimpijskim igrama u Torinu 2006. je predolimpijska godina u kojoj treba obaviti završne pripreme i dostići potrebnu formu za nastup na ZOI. Naše sportaše u 2005. godini očekuje nastup na čak šest multišportskih manifestacija od kojih su svakako najznačajnije XV. mediteranske igre, što će se od 24. lipnja do 3. srpnja održati u španjolskoj Almeriji. Zlatko Mateša naglasio je da se planom prihoda predviđa ostvariti 96 milijuna kuna i to iz Državnog proračuna, od kojeg će HOO dobiti kao i lani, 47.900.000 kuna, od igara na sreću 38.000 0000 te od vlasitog marketinga 10,1 milijun kuna.

ZAGREB - Hrvatska bi na XV. Mediteranskim igrama, koje će od 24. lipnja do 4. srpnja 2005. održati u španjolskoj Almeriji, trebala nastupiti sa 168 sportaša od čega bi 99 nastupilo u pojedinačnim, a 69 u ekipnim sportovima, rečeno je danas na drugoj sjednici Skupštine olimpijskih sportova. Na prošlim Mediteranskim igrama 2001. u Tunisu Hrvatska je nastupila sa 141 sportašem. Predsjednik Skupštine Goranko Fižulić naglasio je da su Mediteranske igre za Hrvatski olimpijski odbor (HOO) najvažniji multišportski događaj u ovoj godini i da HOO mora ustrajati na tome da na njih otputuju naši najbolji sportaši.

ZAGREB - U utorak u 10.55 sati u zrakoplovnoj luci Pleso bit će priređen svečani doček hrvatske olimpijske reprezentacije gluhih sportaša, koja je sudjelovala na 20. Olimpijskim igrama gluhih u Melbourneu. Najveći uspjeh na OI ostvarili su rukometaši, koji su osvojili zlatnu medalju, te tako obrani naslov pobjednika iz Rima 2001. godine. Hrvatsku olimpijsku reprezentaciju dočekat će predsjednik Hrvatskog sportskog saveza invalida Ratko Kovačić, te predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran.

BERLIN - Idućeg tjedna na stadionu AufSchalke Arena u Gelsenkirchenu odigrat će se revijalna nogometna utakmica između njemačke reprezentacije i All-Stars Bundeslige s koje je sav prihod namijenjen žrtvama tsunamija koji je poharao zemlje južne Azije. U momčadi njemačke lige nastupit će i jedan hrvatski igrač, veznjak berlinske Herthe Niko Kovač. All-Stars momčad birali su gledatelji u telefonskoj anketi, a dominiraju Brazilci, čak osmorica. "Od utakmice očekujemo prihod od četiri milijuna eura i sav novac bit će uplaćen u humanitarne svrhe za žrtve tsunamija," poručio je dopredsjednik Njemačkog nogometnog saveza, Werner Hackmann.

Utakmica će se igrati 25. siječnja u Gelsenkirchenu, a televizijski prijenos moći će se pratiti na ZDF-u.

LONDON - Bivši argentinski nogometni reprezentativac Matias Almeyda okončao je igračku karijeru. Premda je prošlog mjeseca dogovorio transfer iz talijanske Brescie u engleski West Bromwich Albion (WBA), Almeyda se predomislio i poručio Englezima da zbog obiteljskih problema prekida igračku karijeru. Almeyda je za vrijeme boravka na Starom kontinentu igrao za talijanske klubove, Inter, Parmu, Lazio i Bresciu, te u španjolskoj Sevilli.

MELBOURNE - Pobjednica teniskog Grand Slam turnira, US Opena, Ruskinja Svetlana Kuznjecova demantirala je uzimanje dopinga za što je sumnjiči belgijski ministar sporta Claude Eerdekens. "To nema veze s razumom. Nikada nisam uzimala doping i to su sve laži. Zaista mi nije jasno kome treba cijela ova izmišljena priča," ljutila se Ruskinja, koja je na prvom Gland Slam turniru sezone, Australian Openu postavljena za petu nositeljicu. Cijela afera pojavila se u javnosti kada je belgijski ministar sporta Eerdekens izjavio da je jedna od tenisačica koje su nastupile na revijalnom turniru u Charleroiu bila pozitivna na dopinškom testu. Na turniru su nastupile Belgijanka, Justine Henin-Hardenne, Kuznjecova, njezina sunarodnjakinja Elena Dementieva i Francuskinja Nathalie Dechy.

"Ne radi se u Henin-Hardenne, ona je bila čista," dodao je belgijski ministar ne želivši kazati konkretno ime, pa je tako bacio sumnju na sve tri tenisačice.

LJUBLJANA - Vodstvo košarkaške Eurolige zaprijetilo je slovenskom prvoligašu Union Olimpiju suspenzijom, nakon što je ljubljanski klub ugostio Žalgiris u maloj košarkaškoj dvorani. Prema pravilima Eurolige utakmice se moraju igrati u dvorani s najmanje 5.000 mjesta, a Olimpija je umjesto u velikoj dvorani Tivoli, protiv Žalgirisa igrala u maloj dvorani, koja ima 4.200 mjesta. "Euroliga neće tolerirati samovolju, ukoliko se tako nešto ponovi Olimpija će biti suspendirana," zaprijetio je Slovencima, direktor Eurolige Jordi Bertomeu. U ljubljanskom klubu pismo čelnika lige ozbiljno su shvatili i već sljedeći ogled protiv talijanske Montepaschi Siene igrat će u velikoj dvorani.

LONDON - Vijah Sing i dalje zauzima vodeću poziciju na ljestvici najboljih igrača svijeta. Golfer s Fiđija se nalazi u vodstvu s prosjekom 13.54 bodova, drugi je Amerikanac Tiger Woods (11.09), dok je treći Južnoafrikanac Ernie Els (10.73).

COTONOU - Vratar mlade nogometne reprezentacije Benina, Samiou Yessoufou (18) ubijen je ispred noćnog kluba u Cotonou, glavnom gradu te zapadnoafričke zemlje. Yessoufoua je napala skupina mladića i pretukla ga na smrt, optuživši ga za lošu igru u prvom dvoboju Afričkog prvenstva U-20 reprezentacija u kojem je Benin poražen od Nigerije 0:3, a nesretni vratar je bio jedan od najslabijih pojedinaca utakmice. Premda je hitno prevezen u lokalnu bolnicu nije mu bilo spasa. "Ovaj događaj velika je tragedija za afrički nogomet. Nogomet je ipak samo igra i šokiran sam viješću o smrti mladog igrača," kazao je predsjednik Afričkog nogometnog saveza, Issa Hayatou.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙