FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 12.30 sati

ZAGREB, 18. siječnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do12.30 sati:
ZAGREB, 18. siječnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

MELBOURNE - Hrvatske tenisačice Karolina Šprem i Jelena Kostanić plasirale su se u 2. kolo grand slam turnira Australian Opena. Najbolja hrvatska igračica Karolina Šprem, koja je u Melbourneu 13. nositeljica, uvjerljivo je dobila 359. tenisačicu svijeta Australku Monique Adamczak 6-2, 6-3. U sljedećem kolu protivnica joj je Talijanka Tathiana Garbin, s kojom nikad dosad nije igrala. Jelena Kostanić imala je također Australku za protivnicu, 20-godišnju Casey Dellacqua. Hrvatska igračica izgubila je prvi set, ali ju to nije pokolebalo, te je u iduća dva seta bila dominatna i na kraju je slavila sa 3-6, 6-2, 6-2. U 2. kolu Kostanić ide na talentiranu 15-godišnju Čehinju Nicole Vaidisovu, koja je prošle godine osvojila svoja prva dva WTA turnira.

MELBOURNE - Hrvatski tenisač Roko Karanušić poražen je u prvom kolu prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena. Karanušića je pobijedio 26. nositelj, Rus Nikolaj Davidenko 6:2, 7:5, 6:2.

NEW YORK - Košarkaši Utah Jazza iskoristili su neigranje Kobea Bryanta i pobijedili u Los Angelesu Lakerse 102:94. Ovom pobjedom Utah je prekinuo niz od sedam poraza na gostovanjima, te upisao tek četvrtu pobjedu u posljednjih 18 ogleda. Glavna priča utakmice bio je Raja Bell. U prve tri četvrtine igrao je tek devet minuta i postigao dva koša, no u posljednjoj dionici je ubacio 14 koševa uz šut 6-9. Matt Harpring je dodao 19 koševa, Carlos Boozer 18. Gordan Giriček je za Utah igrao 25 minuta i postigao 15 koševa, šut 6-13, uz 3 skoka. Lakerse su predvodili Caron Butler (26) i bivši član zagrebačke Cibone, Chucky Atkins (18). Gostujuću pobjedu je upisao i Milwaukee protiv Charlotte Bobcatsa (99:92). Bucksi su tako prekinuli seriju od četiri poraza, dok su Bobcatsi izgubili peti uzastopni susret, te 11. od posljednjih 12. Prvi strijelac Milwaukeea bio je Michael Redd (27), dok je Desmon Mason dodao 16 koševa i 8 skokova. Toni Kukoč nije imao svoj dan. Za 13 minuta nije se upisao među strijelce, promašio je sva 4 šuta, uz tri skoka i dvije asistencije, ali i tri izgubljene lopte. Najefikasniji igrač jedne od najslabijih momčadi lige bio je Emeka Okafur (15 koševa i 10 skokova).

LEVERKUSEN - Nakon što je bio igrač i trener, Rudi Voller će u redovima njemačkog nogometnog bundesligaša, Bayer Leverkusena obnašati i treću dužnost - iduće dvije godine bit će sportski direktor. "Sretan sam što sam se vratio u klub u kojem sam proveo predivne trenutke," kazao je bivši izbornik njemačke nogometne reprezentacije. Voller je posljednje dvije sezone igračke karijere (1994-96) proveo u Bayeru, potom je i Apotekare i trenirao. Njemačku reprezentaciju je preuzeo 2000. godine, a ostavku je podnio 2004. godine poslije neuspjeha na EURO 2004. Otkako je napustio kormilo "Elfa" kratko (26 dana) je vodio Romu u čijoj je momčadi igrao od 1987. do 1992.

BERLIN - Napadač njemačkog nogometnog bundesligaša, Stuttgarta, Marco Streller (23) pauzirat će još najmanje tri tjedna zbog ozljede noge. Streller je slomio nogu u svibnju prošle godine, a nakon dugotrajnog oporavka u svom prvom nastupu protiv zagrebačkog Dinama ponovo se ozlijedio.

LONDON - Škotski nogometni reprezentativac Nigel Quashie (26) napustio je redove engleskog nogometnog premierligaša Portsmoutha i karijeru će nastaviti u susjednom Southamptonu. Transfer ovog braniča s Fratton Parka na St. Mary, koji su udaljeni svega 50-tak kilometara, vrijedan je tri milijuna eura. Škot je odlučio napustiti klub, koji vodi bivša legenda zagrebačkog Dinama Velimir Zajec, jer ponovo želi surađivati s Harryem Redknappom. "Taj čovjek me otkrio i pružio priliku u Premiershipu. Sretan sam što ćemo ponovo surađivati," kazao je Quashie, koji je bio član Portsmoutha od 2000. godine, a prije toga igrao je i za Queen's Park Rangers i Nottingham Forest.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙