FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događajado 21 sat.
ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec poslao je danas otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatku Mateši i predsjedniku Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Željku Kavranu povodom istupa izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije Lina Červara na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski".

"Istup gospodina Line Červara, izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije i najboljeg trenera po kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora u 2004. godini na svečanosti u Koncertnoj dvorani 'Vatroslava Lisinskog' u ponedjeljak osobno me i profesionalno zgranuo. No, da je sve ostalo samo na razini neukusnog verbalnog obračuna s neistomišljenicima, što bi najoštrije prvi trebao kazniti Hrvatski rukometni savez, pa i Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski zbor sportskih novinara ne bi se oglašavao. Ali, osim što je gospodin Červar uništio ljepotu priredbe i svojim istupom uvrijedio sve koji su se u dvoranu došli veseliti uspjesima hrvatskoga sporta u prošloj godini, do neukusa se poigrao s profesijom sportskog novinara, uz to vrijeđajući pojedine redakcije, novinare i urednike.

Gospodin Červar sasvim je zorno, u rukometnim dvoranama Portugala i Atene dokazao da je velik trener, o tome ima dovoljno dokaza i to nitko ne spori. Međutim ničim nije dokazao da je on 'zapravo novinar po vokaciji', kako je sam rekao i, za njega još poraznije: 'moram ovo reći... jer nemam slobode u tisku'.

Novinar ne može i ne smije biti baš svatko tko se sjeti ili tko pomisli da je to lagan posao, što je gospodin Červar insinuirao, a posebno ne netko tko i na taj način želi popovati svima oko sebe o temama za koje nije stručan, ili se i na taj način obračunavati sa svima koji ne misle isto zlorabeći medijski prostor. Taj smo period u stvaranju ove države prošli. Osim te objede, gospodin Červar je izrekao i besmislicu kakvu već dugo nitko nije javno izrekao. Rekao je, naime, da se sportski novinari 'boje Zorana Gopca, pa da su za cilj odabrali Linu Červara.'

U ime svih članova Hrvatskog zbora sportskih novinara pozivam Linu Červara da se ISPRIČA svim sportskim novinarima u Hrvatskoj zbog ovakve uvrede cjelokupnom cehu. U doba kad se novinarstvo napokon vraća na kvalitetnije grane, u doba kad konkurencija ipak, polako, stvara i kvalitetu, u doba kad se sve više cijeni istraživačko novinarstvo i kad se sve više javno analiziraju negativnosti i prozivaju prekršitelji zakona u svim medijima u Hrvatskoj, pa naravno, i u sportskim, ovakva je rečenica uvreda svim sportskim novinarima.

Sada, kad je velika šteta učinjena, kad je upropaštena jedna lijepa priredba i kad su mnogi u dvorani i pred ekranima ostali šokirani rječnikom ne samo trenera, nego i saborskoga zastupnika, apeliramo da se gospodina Červara ostavi da radi posao koji najbolje zna raditi, ali i da u Hrvatskom rukometnom savezu i Hrvatskom olimpijskom odboru naprave sve kako se ovakve stvari više ne bi ponovile", stoji u pismu predsjendika HSZN-a Jure Ozmeca.

MELBOURNE/ZAGREB - U susretu prvog kola teniskog Grand Slam turnira, Australian Opena hrvatska tenisačica Sanda Mamić je izgubila od 18. nositeljice Ruskinje Elena Likhovsteva 3:6, 3:6.

ZAGREB - Glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) bit će i u naredne četiri godine dosadašnji prvi administrativac HRS-a Damir Poljak, odlučeno je danas na sjednici Upravnog odbora HRS-a. Istodobno su produženi ugovori s izbornikom muške reprezentacije Linom Červarom i trenerom reprezentacije Irfanom Smailagićem do završetka Olimpijskih igara u Pekingu 2008., a predsjednik Željko Kavran istaknuo je odlično određene pripreme muške rukometne reprezentacije u Poreču pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Tunis. Upravni odbor je, uz čestitku rukometnoj reprezenaciji gluhih za zlatno odličje na Olimpijskim igrama gluhih u Australiji, odlučio nagraditi tu reprezentaciju sa 10.000 kuna.

RIM - Vratar talijanske nogometne reprezentacije i torinskog Juventusa, Gianluigi Buffon proglašen je u izboru Međunarodnog saveza za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) za najboljeg vratara protekle godine. Buffon je u izboru predstavnika iz 86 zemalja prikupio 185 bodova. Drugo mjesto je pripalo jedinici češke vrste i Chelsea, Petru Cechu (125), dok je treći vratar Brazila i Milana, Dida (78).

LEVERKUSEN - Bivši izbornik njemačke nogometne reprezentacije Rudi Voeller sljedeće će dvije godine raditi kao sportski direktor u jemačkom prvoligašu Bayeru iz Leverkusena.

"Imamo osjećaj kako nikada nisam niti otišao iz Leverkusena. Ovo je moj dom i želio bih jednoga dana biti prvak Njemačke s Bayerom", izjavio je Voeller.

MILANO - Branič talijanskog nogometnog velikana Juventusa Nicola Legrottagle (28) ostatak će sezone provesti na posudbi u Bologni. Legrottaglie, koji je u Juventus stigao u ljeto 2003. iz Chieva kao talijanski reprezentativac, ove sezone gotovo da i nije dobio priliku za igranjem kod Fabija Capella.

STUTTGART - Vratar njemačkog nogometnog prvoligaša Stuttgarta i njemački reprezentativac Timo Hildebrand (25) najavio je svoj odlazak iz kluba na kraju ove sezone kada mu ističe ugovor.

"VfB Stuttgart i Timo Hildebrand nisu se uspjeli dogovoriti oko produžetka ugovora koji ističe u lipnju ove godine", stoji u priopćenju kluba.

Stuttgart je Hildebrandu ponudio povećanje godišnje plaće sa 500.000 na 1,800.000 eura, ali je on to odbio. No, Hiledrand je također opovrgnuo i vijest kako je za produženje ugovora zatražio 2,800.000 eura godišnje.

KITZBUEHEL - Švicarski skijaš Didier Cuche (30) u utorak je u Lausannei operirao ozlijeđeno desno koljeno, te se očekuje kako bi se mogao vratiti treninzima u srpnju. Cuche je tijekom treninga veleslaloma u Adelbodenu potrgao križne ligamente u desnom koljenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙