FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 13 sati

ZAGREB, 17. siječnja 2005.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 13 sati:
ZAGREB, 17. siječnja 2005.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 13 sati:

MELBOURNE - Od četvero hrvatskih predstavnika koji su u ponedjeljak nastupili u 1. kolu teniskog grand slam turnira Australian Opena, dalje su prošli Ivan Ljubičić i Mario Ančić, dok su Ivo Karlović i Silvija Talaja poraženi. Najbolje plasirani hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, koji je ovu godinu započeo finalom turnira u Dohi, odlično je krenuo i na prvom grand slamu sezone. Dobio je neugodnog Peruanca Luisa Hornu, 39. igrača svijeta, sa 6-4, 6-3, 6-3. U meču koji je trajao tek nešto više od sat i pol Ljubo je dominirao od početka do kraja. U 2. kolu Ljubičić će igrati protiv 20-godišnjeg Cipranina Marcosa Baghdatisa, koji je u karijeri dobio tek dva meča na ATP turnirima, a trenutno je na 155. mjestu ATP liste. Polufinalist Wimbledona Mario Ančić, koji je 2003. u svom prvom nastupu na Australian Openu stigao do osmine finala, lakoćom je na startu svladao 82. igrača na ATP listi Španjolca Oscara Hernandeza 6-3, 6-2, 6-1. Koliko je Ančić bio uvjerljiv pokazuje podatak da njegov suparnik nije imao niti jednu priliku za break. Sljedeći protivnik mu je Nijemac Bjorn Phau, s kojim nikad dosad nije igrao.

TENISAČI -

Ivan Ljubičić (Hrv/22) - Luis Horna (Peru) 6-4, 6-3, 6-3

Mario Ančić (Hrv/28) - Oscar Hernandez (Špa) 6-3, 6-2, 6-1

Bohdan Ulihrach (Češ) - Ivo Karlović (Hrv) 6-3, 6-7 (6), 7-5, 6-2

TENISAČICE -

Denisa Chladkova (Češ) - Silvija Talaja (Hrv) 7-6 (3), 6-3

TORINO/ZAGREB - U Torinu je završeno Europsko prvenstvo u brzom klizanju na kratke staze na kojem je Ivan Dolinić zauzeo 39. mjesto, a Tomislav Dugi 43. mjesto u konkurenciji 45 natjecatelja. U posljednjoj disciplini, utrci na 1000 metara, Tomislav Dugi popravio je osobni rekord s rezultatom 1:44.623 te se plasirao na peto mjesto u svojoj skupini, ali mu to nije bilo dovoljno za ulaz u četvrt finale. Za utjehu mu ostaje da je u njegov skupini klizao i novi Europski prvak Italijan Fabio Carto. Ivan Dolinić je solidno otklizao 1000 m za 1:38.933 i bio četvrti u svojoj skupini no ni njegovo vrijeme i plasman nije bio dovoljan za ulazak u četvrt finale. Oba naša predstavnika su članovi zagrebačkog kluba brzog klizanja na kratke staze "Spin" i studenti Zagrebackog sveucilista pa će nakon Torina Dolinić nastupiti i na Zimskoj Univerzijadi u Insbrucku. Ovo prvenstvo Europe, koje se održalo u istoj dvorani u kojem će se iduće godine održati natjecanje brzih klizača na Olimpijskim igrama, bilo je ujedno i kvalifikacijsko za nastup na OI, a Dolinić i Dugi pokušat će osigurati nastup u Torinu na dva kola Bonsideng ISU World Cupa koja se održavaju u Budimpešti i Spiskoj Novoj Vesi.

ZAGREB - Predsjednik Uprave Diners Club Adriatic d.d. Žarko Kraljević i v.d. glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop potpisali su danas novi četverogodišnji ugovor o suradnji, kojim Diners Club Adriatic nastavlja svoje članstvo u Poolu HOO-a. "Uz zahvalu Dinersu na dosadašnjoj suradnji moram posebno istići akciju Dinersa koja se očituje i kroz dodatno financiranje hrvatskog sporta kroz zajedničku karticu Dinersa i HOO-a, čime hrvatski sport dobiva jedan posto iznosa ukupnog prometa ostvarenog ovom karticom", naglasio je prigodom potpisivanja ugovora predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

MELBOURNE - Najveće iznenađenje u 1. kolu teniskog Australian Opena priredio je španjolski kvalifikant Guillermo Garcia-Lopez, koji je dobio petog nositelja sunarodnjaka Carlosa Moyu 7-5, 6-3, 3-6, 6-3. Moya, finalist u Melbourneu 1997., nije mogao pronaći protuigru za Guillermo-Lopeza, kojemu je ovo bio tek treći meč na grand slam turnirima. Poraz Moye još više čudi ako se zna da je istog igrača početkom mjeseca lakoćom dobio na turniru u Chennaiju. Prvi igrač svijeta Švicarac Roger Federer počeo je obranu naslova "demoliravši" Francuza Fabricea Santoroa 6-1, 6-1, 6-2. Švicarac je ubio svaku nadu kod Santoroa nakon samo 17 minuta igre. Upravo toliko mu je trebalo da bi dobio prvi set. Serena Williams prošle godine zbog ozljede nije mogla braniti naslov osvojen 2003. Sada je izgleda fizički sto posto spremna i kod lokalnih kladioničara je prvi favorit za osvajanje titule. U svom prvom meču to je potvrdila "razmontiravši" Francuskinju Camille Pin sa 6-1, 6-1.

NEW YORK -Rezultati sinoćnjih utakmica košarkaške NBA lige:

Seattle Supersonics - Cleveland Cavaliers 105:97

Toronto Raptors - New Orleans Hornets 102:99

MELBOURNE - Važniji rezultati 1. kola teniskog grand slam turnira Australian Open:

TENISAČICE -

Svetlana Kuznjecova (RUS/5) - Jessica Kirkland (SAD) 6-1, 6-1

Serena Williams (SAD/7) - Camille Pin (FRA) 6-1, 6-1

Stephanie Cohen-Aloro (FRA) - Mary Pierce (FRA/24) 6-2, 6-2

Vera Zvonareva (RUS/9) - Liu Nannan (Kina) 6-4, 6-2

Marija Šarapova (RUS/4) - Sesil Karatančeva (BUG) 6-3, 6-1

TENISAČI -

Roger Federer (Švi/1) - Fabrice Santoro (FRA) 6-1, 6-1, 6-2

Gaston Gaudio (ARG/10) - Justin Gimelstob (SAD) 7-6 (3), 6-4, 6-3

Andre Agassi (SAD/8) - Dieter Kindlmann (Nje) 6-4, 6-3, 6-0

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙