FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: zbog snijega i vjetra zabrane prometovanja i zatvorene ceste

ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Dionica državne ceste D25,Gospić-Baške Oštarije-Karlobag zatvorena je za sva vozila.
ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Dionica državne ceste D25, Gospić-Baške Oštarije-Karlobag zatvorena je za sva vozila.

Županijska cesta Donji Lapac-Bjelopolje preko Frkašića također je zatvorena za sav promet.

Zbog šlepera u kvaru zatvoreni su vozni i zaustavni trak na 388. kilomeru autoceste A3 Bregana-Lipovac pa se promet odvija preticajnim trakom, javio je HAK u izvješću od ponoći.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom ne mogu prometovati iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto.

Krčki most i dionica Jadranske magistrale Bakar- N. Vinodolski-Senj zbog jakog vjetra zatvoreni su za I. skupinu vozila (autobusi na kat, motocikli i vozila s kamp kućicom) dok samo osobna vozila smiju prometovati dionicom Senj-Sveta Marija Magdalena i dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb, Kikovica-Delnice. Jak vjetar puše i dionicom autoceste A6, Rijeka-Zagreb, od Orehovice do tunela Tuhobić. Sljemenskom cestom može se prometovati samo uz zimsku opremu.

Zbog snijega koji od jutros pada u većem dijelu unutrašnjosti a i priobalja, uslijedile su i zabrane prometovanja za pojedine skupine vozila.

Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zabranjen je promet starom cestom kroz Gorski Kotar na dijelu Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje, državnim cestama D1 dionica Karlovac-Plitvice-Udbina-Knin-Split (Karlovac-preko Plitvičkih Jezera do Splita), D23 Jezerane-obilazak tunela Mala Kapela-Žuta Lokva-Senj, D25 Korenica-Gospić, D217 G. Vaganac-Ličko Petrovo Selo, D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D522 Udbina-Lovinac, D42 Saborsko-Poljanak-Selište, D52 Špilnik-Č. Klanac, dok kamioni i autobusi moraju imati postavljene lance na pogonskoj osovini a ostala vozila prometuju uz zimsku opremu.

Na svim cestama u Lici, Gorskom kotaru, na području Obrovca i Gračaca te na dionici državne ceste D505 Bobovica-Gornja Vas obavezna je upotreba zimske opreme za sva vozila.

Snijeg povremeno i mjestimice pada i u cijeloj Karlovačkoj, većem dijelu Sisačko-moslavačke, na području Zagrebačke županije. Na spomenutim područjima te u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Istri i Dalmaciji kolnici su mokri i skliski te mjestimice zasniježeni, stoga za sva vozila preporučujemo zimsku opremu.

Ponegdje na cestama D1 na dionici Klapavica-Gračac-Knin, te D506 Bruvno-Mazin puše snježna mećava koja smanjuje vidljivost na manje od 50m.

Magla i sumaglica mjestimice smanjuje vidljivost na području općina Vrbovsko, Delnice i Gornje Jelenje.

Na graničnim prijelazima sva vozila prometuju bez zadržavanja.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina za otok Cres ne prevozi autobuse i kamione preko 5 t zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Isti mogu na Cres doći preko Krka trajektnom linijom Valbiska-Merag. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙