FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: snijeg otežava promet

ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Zbog snijega koji od jutros pada uvećem dijelu unutrašnjosti a i priobalja zabranjen je promet zapojedine skupine vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub u 12 sati.
ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Zbog snijega koji od jutros pada u većem dijelu unutrašnjosti a i priobalja zabranjen je promet za pojedine skupine vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub u 12 sati.

Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zabranjen je promet starom cestom kroz Gorski Kotar na dijelu Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje, državnim cestama D1 dionica Drežničko Selište-Udbina-Klapavice (Slunj-preko Plitvičkih Jezera do Udbine), D8 dionica Senj-Karlobag, D23 Jezerane-obilazak tunela Mala Kapela-Žuta Lokva-Senj, D217 G. Vaganac-Ličko Petrovo Selo, D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D522 Udbina-Lovinac, D42 Saborsko-Poljanak-Selište, D52 Špilnik-Č. Klanac, dok kamioni moraju imati postavljene lance na pogonskoj osovini a ostala vozila prometuju uz zimsku opremu.

Na svim cestama u Lici i Gorskom kotaru obavezna je upotreba zimske opreme za sva vozila, kao i dionicom Jadranske magistrale D8, Senj-Sveta Marija Magdalena.

Snijeg pada i u cijeloj Karlovačkoj, većem dijelu Sisačko-moslavačke, na području Zagrebačke županije, u istočnoj Istri, uključujući i Učku, na dijelu unutrašnjosti Istarskog poluotoka, nošen jakim vjerom nešto slabiji pada na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Na tim su područjima kolnici su mokri i skliski te mjestimice zasniježeni, stoga se za sva vozila preporučujemo zimsku opremu.

Pojačam je izlaz teretnih vozila na graničnom prijelazu Macelj, ostalim graničnim prijelazima sva vozila prometuju bez zadržavanja.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina za otok Cres ne prevozi autobuse i kamione preko 5 tona zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Na Cres mogu doći preko Krka trajektnom linijom Valbiska-Merag. Otkazan je polazak trajekata na linijama Vis-Split u 12.30 te Split-Vis u 15.30 sati. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙