FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: oprez na mokrim i skliskim cestama

ZAGREB, 23. siječnja 2005. (Hina) - S obzirom da su ceste u Istri ina Kvarneru mokre i skliske, a temperature niske, HAK moli vozače davoze krajnje oprezno.
ZAGREB, 23. siječnja 2005. (Hina) - S obzirom da su ceste u Istri i na Kvarneru mokre i skliske, a temperature niske, HAK moli vozače da voze krajnje oprezno.

U Gorskome kotaru i Lici pada slab snijeg, no uglavnom se ne zadržava na kolniku. Nakon sanacije mjesta prometne nesreće u mjestu Permani, sjeverno od Rijeke, promet se ponovno odvija redovno.

Većih poteškoća u prometu nema, ali se vozi usporeno zbog lošeg stanja kolnika. Savjetuje se krajnje pozorna vožnja gorskim predjelima (mostovi, usjeci, prijevoji)

Upozoravaju se vozači da ne kreću na put bez zimske opreme. Ona podrazumijeva sve 4 zimske gume, a vozite li s ljetnima, u prtljažniku morate imati lance za pogonske kotače.

Prometna nesreća dogodila se i u mjestu Donji Mihaljevec, na D20 Čakovec-Prelog-Donja Dubrava zbog čega se prometuje obilazno kroz naselje. Duž autoceste A3 Lipovac-Bregana zamjetan je pojačan intenzitet prometa u smjeru Zagreba i dalje prema GP-u Bregana, pa vozačima HAK savjetuje da koriste i autocestu A2 Zagreb-Krapina i dalje upute na GP Macelj koji je vrlo dobro prohodan za sav promet.

Mogući su odroni zemlje i kamenja na gorske ceste, a valja ih očekivati i na putu kroz usjeke Jadranske i Ličke magistrale, te duž Istarskog ipsilona.

Zbog razminiranja se za sav promet, do ponedjeljka, 24. siječnja, svakodnevno od 7 do 16 sati zatvara D502 na dionici od Zračnog učilišta "Aerobaza" u Zemuniku do Zadra. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

Pojačan je izlaz teretnih vozila preko GP Bajakova i osobnih preko Bregane gdje je kolona oko 500 metara. Ulaz osobnih vozila pojačan je preko GP Županja, Stara Gradiška i Slavonski Brod. Cestom D2 od GP Dubrava Križovljanska do Varaždina nedjeljom je od 6 do 22 sata zabranjen promet teretnim vozilima ukupne mase iznad 7,5 t (iznimno je dopušten onima s dozvolom i vozilima opskrbe).

Trajektni je promet redovit na svim linijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙