FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: počeo padati snijeg

ZAGREB, 23. siječnja 2005. (Hina) - Snijeg je počeo padati na područjuOgulina, Plaškog, na dijelu Kapele te na području kojim prolazi Ličkamagistrala; na širem koreničkom području, te na dionici Gračac-Malovan i oko Klapavice, javio je HAK
ZAGREB, 23. siječnja 2005. (Hina) - Snijeg je počeo padati na području Ogulina, Plaškog, na dijelu Kapele te na području kojim prolazi Lička magistrala; na širem koreničkom području, te na dionici Gračac-Malovan i oko Klapavice, javio je HAK

HAK upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Ona uključuje 4 zimske gume, a vozite li s ljetnima u prtljažniku morate imati lance za pogonske kotače. Slab snijeg pada i u većem dijelu Gorskoga kotara no uglavnom se ne zadržava na kolniku. Ceste u Istri i na Kvarneru su mokre i skliske od kiše. Temperatura kolnika niža je od ništice, pa se vozači pozivaju na krajnji oprez. Zasad nema većih poteškoća u prometu.

Duž autoceste A3 Lipovac-Bregana zamjetan je pojačan intenzitet prometa u smjeru Zagreba i dalje prema GP-u Bregana, pa HAK vozačima savjetuje da koriste i autocestu A2 Zagreb-Krapina i dalje upute na GP Macelj koji je vrlo dobro prohodan za sav promet.

Na GP Bregana kolona osobnih vozila duga oko 800 metara, na izlazu iz Hrvatske čeka oko 45 minuta. Savjetuje se korištenje malograničnih prijelaza Bregana i Harmica, te GP Macelj koji je potpuno prohodan za sav promet. Pojačan je izlaz teretnih vozila preko Bajakova. Cestom D2 od GP Dubrava Križovljanska do Varaždina nedjeljom je od 6 do 22 sata zabranjen promet teretnim vozilima ukupne mase iznad 7,5 t (iznimno je dopušten onima s dozvolom i vozilima opskrbe).

Trajektni je promet zasad redovit na svim linijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙