FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: zbog snijega zabrana prometa za pojedine skupine vozila

ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Zbog snijega koji od jutros pada uvećem dijelu unutrašnjosti a i priobalja uslijedile su i zabraneprometovanja za pojedine skupine vozila, izvijestio je Hrvatskiautoklub.
ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Zbog snijega koji od jutros pada u većem dijelu unutrašnjosti a i priobalja uslijedile su i zabrane prometovanja za pojedine skupine vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Tako je zabrana prometa na staroj županijskoj cesti kroz Gorski kotar za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom, duž dionice Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje. Vozačima tih vozila se savjetuje da se upute na autocestu A6 Rijeka-Zagreb, ali samo uz zimsku opremu.

Ista zabrana vrijedi na državnim cestama D1 dionica Drežničko Selište-Udbina-Klapavice, D217 G. Vaganac-Ličko Petrovo Selo, D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D522 Udbina-Lovinac, D42 Saborsko-Poljanak-Selište, D52 Špilnik-Č. Klanac, dok kamioni moraju imati postavljene lance na pogonskoj osovini a ostali prometuju uz zimsku opremu.

Na D23 Žuta Lokva-Senj, preko Vratnika obavezna je upotreba lanaca za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom.

Na svim cestama u Lici i Gorskom kotaru obavezna je upotreba zimske opreme za sva vozila, državnom cestom D25 Korenica-Gospić-Karlobag, kao i autocestom A2, Macelj-Zagreb.

Snijeg pada i u cijeloj Karlovačkoj, većem dijelu Sisačko-moslavačke, na području Zagrebačke županije, u istočnoj Istri, uključujući i Učku, na dijelu unutrašnjosti Istarskog poluotoka, sjeverozapadnoj Hrvatskoj na području Brezničkog Huma preko Sv. Helene do Zagreba, nošen jakim vjerom nešto slabiji pada na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Na svim graničnim prijelazima sva vozila prometuju bez zadržavanja.

Od 8 sati trajekt na liniji Brestova-Porozina za otok Cres ne prevozi autobuse i kamione preko 5 tona zbog visokog mora. Na Cres doći preko Krka trajektnom linijom Valbiska-Merag. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙