FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaustavlja se privatizaciju Triglav osiguranja?

LJUBLJANA, 24. siječnja 2005. (Hina) - Slovenska Vlada vjerojatno ćezamrznuti postupak privatizacije najvećeg slovenskog osiguravajućegdruštva Triglav, najavio je danas ministar financija Andrej Bajuknavodeći kao razlog tome velike razlike u procjenama vrijednosti tetvrtke čime bi državni proračun mogao biti oštećen za više od 50milijuna eura. (Hina) xflyds
LJUBLJANA, 24. siječnja 2005. (Hina) - Slovenska Vlada vjerojatno će zamrznuti postupak privatizacije najvećeg slovenskog osiguravajućeg društva Triglav, najavio je danas ministar financija Andrej Bajuk navodeći kao razlog tome velike razlike u procjenama vrijednosti te tvrtke čime bi državni proračun mogao biti oštećen za više od 50 milijuna eura.

Početkom 2001. godine, u sklopu priprema za privatizaciju Triglava, tvrtka PriceWaterhouseCoopers procijenila je tu osiguravateljsku kuću na 239 milijuna eura, a tri godine kasnije uprava Triglava naručila je kod druge revizorske kuće još jednu procjenu prema kojoj Triglav, po stanju krajem 2003., vrijedi između 440 i 490 milijuna eura.

Sadašnja uprava nije obavijestila Vladu o nalazima te dvostruko veće procjene, pa Bajuk ističe da će Vlada iskoristiti sva pravna sredstva da spriječi štetu državnom proračunu, a predložit će da se sadašnji postupak privatizacije zaustavi i da se promijeni zakon o privatizaciji osiguravajućih društava.

Ministar financija pritom dopušta mogućnost da se vrijednost Triglava u tom razdoblju mogla povećati, ali stopostotna razlika u procjenama je, po njegovom mišljenju, neprihvatljiva.

Sadašnja uprava koju je postavila prijašnja Vlada zauzimala se za dokapitalizaciju Triglava, otkup dijela dionica od strane menadžmenta i nastup Triglava na osiguravateljskom tržištu jugoistočne Europe.

Bajuk na današnjoj konferenciji za novinare nije želio odgovoriti na pitanje da li će Vlada smijeniti sadašnju upravu Triglava.

(Hina) xfl yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙