FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Assad: Sirija ne kupuje ruske projektile

MOSKVA, 24. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Kupnja ruskih projektila nećebiti predmet razgovora ruskih i sirijskih dužnosnika tijekomčetverodnevnog posjeta sirijskog predsjednika Bashara Assada sizaslanstvom Moskvi, kazao je u ponedjeljak pred polazak za glavnigrad Rusije sam predsjednik.
MOSKVA, 24. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Kupnja ruskih projektila neće biti predmet razgovora ruskih i sirijskih dužnosnika tijekom četverodnevnog posjeta sirijskog predsjednika Bashara Assada s izaslanstvom Moskvi, kazao je u ponedjeljak pred polazak za glavni grad Rusije sam predsjednik.

"Rusko ministarstvo obrane je jasno dalo do znanja da o tome neće biti govora", kazao je Assad za agenciju Itar-Tass, opovrgavajući tako tvrdnje Izraela da Rusija sa Sirijom pregovora o prodaji projektila zemlja-zemlja, tipa Iskander-E, koji imaju domet od 280 kilometara i mogu pogoditi Izrael.

"Bilo bi netočno vojnu suradnju dviju zemalja, koja se bez prekida odvija već desetljećima, povezivati s nabavkom projektila", dodao je Assad. Prema njegovim riječima, oružje koje Sirija kupuje je "isključivo obrambeno, i služi da bi se naši neprijatelji klonuli sirijskog zračnog prostora".

Izrael također tvrdi da dvije zemlje pregovaraju o kupoprodaji ručnih raketnih bacača zemlja-zrak, tipa Igla SA-18, kojima se obaraju zrakoplovi i helikopteri. Ruski ministar obrane Sergej Ivanov odlučno je opovrgao da postoje takve nakane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙