FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon pozvao Putina da ne prodaje rakete Siriji

JERUZALEM, 20. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijerAriel Sharon zatražio je u četvrtak od ruskog predsjednika VladimiraPutina da ne prodaje protuzračne rakete Siriji, javlja agencijaReuters pozivajući se na izraelske političke izvore.
JERUZALEM, 20. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Ariel Sharon zatražio je u četvrtak od ruskog predsjednika Vladimira Putina da ne prodaje protuzračne rakete Siriji, javlja agencija Reuters pozivajući se na izraelske političke izvore.

Izraelski su izvori kazali da je Sharon Putinu tijekom "dugog i prijateljskog" telefonskog razgovora rekao da dogovor o prodaji raketa Siriji "dovodi u opasnost Izrael i palestinskog premijera Mahmuda Abasa" te da bi trebao biti poništen.

Ruski ministar obrane Sergej Ivanov odbacio je tvrdnje u izraelskim i ruskim medijima da Moskva pregovara sa Sirijom o prodaji raketa.

Od izraelskih se izvora doznaje da je Sharon rekao Putinu da bi prodaja raketa Siriji mogla ojačati libanonski Hezbolah kojeg sponzorira službeni Damask a koji pomaže palestinskim gerilskim skupinama.

Putin nije odgovorio na Sharonov zahtjev, dodali su isti izvori.

Izraelski mediji su objavili da dogovor o prodaji raketa uključuje određen broj raketa SA-18 kojima bi se mogli gađati izraelski zrakoplovi nad Sirijom i nad južnim Libanonom.

Ruski dnevnik "Kommersant" piše da prodaja uključuje i raketu zemlja-zemlja Iskander-E koja, ako je ispaljena sa sirijskog teritorija, može pokriti gotovo cijeli Izrael.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙