FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivanov: Rusija ne vodi pregovore sa Sirijom o Iskanderu

ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Ruski ministar obrane Sergej Ivanovopovrgnuo je u četvrtak informaciju da Rusija vodi pregovore saSirijom o ruskom taktičkom raketnom sustavu Iskander, javile su ruskenovinske agencije.
ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Ruski ministar obrane Sergej Ivanov opovrgnuo je u četvrtak informaciju da Rusija vodi pregovore sa Sirijom o ruskom taktičkom raketnom sustavu Iskander, javile su ruske novinske agencije.

"Ne vode se nikakvi pregovori o mogućoj opskrbi tim sustavima", rekao je Ivanov na konferenciji za novinare u Washingtonu.

Ivanov je rekao da nije prvi put da se takva informacija pojavljuje uoči posjeta nekog bliskoistočnog čelnika Moskvi. "Mi smo na to već navikli", dodao je.

Više izraelskih i ruskih medija javilo je u srijedu da se Izrael i Rusija približavaju ozbiljnoj krizi. Izraelski radio nije precizirao razlog te krize, ali je dao naznake da bi ona mogla biti povezana s vojnom suradnjom između Rusije i Sirije.

Izraelski premijer Ariel Sharon izvijestio je u utorak SAD o krizi u rusko-izraelskim odnosima, ali nije zatražio politički pritisak na Moskvu, javila je agencija RIA Novosti.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u četvrtak u Moskvi da se očekuje da će sirijski predsjednik Bashar al-Asad posjetiti Rusiju u siječnju, a da se datum posjeta novog palestinskog čelnika Mahmuda Abasa još uvijek razmatra, prenio je Interfax.

Što se tiče najave predsjednika Odbora za vanjsku politiku Gornjeg doma ruskog parlamenta Mihaila Margelova da će Abas posjetiti Rusiju krajem siječnja, Lavrov je rekao da je Abas pozvan u posjet Rusiji, ali da datum tek treba biti određen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙