FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fiat produžio rok za provedbu sporazuma s GM-om

MILANO, 24. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Talijanska industrijska grupaFiat pričekat će barem do 2. veljače za ispunjenje svoga prava naprodaju teškoćama pogođene podružnice Fiat Auto američkom divuautomobilske industrije General Motorsu (GM).
MILANO, 24. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Talijanska industrijska grupa Fiat pričekat će barem do 2. veljače za ispunjenje svoga prava na prodaju teškoćama pogođene podružnice Fiat Auto američkom divu automobilske industrije General Motorsu (GM).

Fiat je objavio da će pregovori s GM-om, započeti 16. prosinca, vezano za njihovo industrijsko partnerstvo završiti 1. veljače.

Talijanski automobilski div izvijestio je da je odgodio rok za izvršenje svoga prava na mogućnost prodaje dionica, koje mu daje pravo prodaje General Motorsu svojeg 90-postotnog udjela u gubitaškom automobilskom poslovanju Fiat Auto do 2. veljače.

Po ranije postignutom sporazumu s GM-om kada su oba koncerna ostvarivala daleko bolje rezultate, Fiat može prodati svoje automobilsko poslovanje od sada do 24. srpnja 2010.

GM i Fiat radit će na optimizaciji svojeg sadašnjeg industrijskog saveza, navodi Fiat u svojem priopćenju. Izvršni direktor Fiata Sergio Marchionne kazao je da razvijanje odnosa s GM-om neće negativno utjecati na mogućnosti grupacije da ostvari svoje postavljene financijske ciljeve u 2005., 2006. i 2007. Marchionne je još dodao i da Fiat Auto ne planira zatvaranja tvornica u Italiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙