FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PUZ: Četiri kaznena djela nad maloljetnicima

ZAGREB, 22. siječnja 2005. (Hina) - U četiri kaznena djela koja su se uprotekla 24 sata dogodila u Zagrebu žrtve su maloljetnici, kojima supod prijetnjom, čak i nožem, ukradeni mobiteli i novac, rečeno jedanas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi.
ZAGREB, 22. siječnja 2005. (Hina) - U četiri kaznena djela koja su se u protekla 24 sata dogodila u Zagrebu žrtve su maloljetnici, kojima su pod prijetnjom, čak i nožem, ukradeni mobiteli i novac, rečeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Policija je priopćila da su najvjerojatnije počinitelji svih tih djela Romi.

Jučer u 19,30 sati u Ulici grada Vukovara dvojica su razbojnika, prijeteći nožem, dvojici maloljetnika (1989. i 1990.) uzeli novac i jedan mobitel.

U 21,20 sati u Donjim Sveticama dvojica razbojnika prišla su maloljetniku (1987.) i od njega zatražili mobitel. Kako im ni nakon nekoliko udaraca šakom po glavi nije htio dati mobitel, pobjegli su automobilom. Maloljetnik je odbio liječničku pomoć.

U 19,15 sati također u Donjim Sveticama nepoznati je počinitelj prišao maloljetniku (1990.) i dvojici njegovih prijatelja zatraživši od njih mobitel kako bi nekoga nazvao. U trenutku kad je maloljetniku zazvonio mobitel, razbojnik mu ga je uzeo, izvadio karticu i počeo se udaljavati. Kada je maloljetnik pokušao vratiti svoj mobitel, razbojnik mu je zaprijetio i otišao.

U 22 sata u Ivanićgradskoj ulici pokraj maloljetnika (1988.) i njegova društva zaustavio se automobil iz kojega su izašla dvojica i zatražila od njega da im pokaže mobitel. Dok je maloljetnik razbojnicima pokazivao mobitel, jedan mu ga je istrgnuo iz ruke, a nakon toga pobjegli su automobilom.

Policija je izvijestila da je jučer ujutro u Ulici Gjure Prejca u Dubravi nepoznati počinitelj ušao u zajedničku garažu, te je kroz već razbijeno vjetrobransko staklo zapalio automobil VW transporter zagrebačkih registarskih oznaka 34-godišnjeg vlasnika. U požaru je oštećen i fiat stilo. Nitko nije ozlijeđen, a šteta je oko 40 tisuća kuna.

Jutros oko tri sata, zbog neprilagođene brzine 21-godišnjeg vozača, teško je ozlijeđena njegova 22-godišnja suputnica. Vozač je lakše ozlijeđen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙