FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić za POP-TV o hrvatsko-slovenskim odnosima

LJUBLJANA,23. siječnja(Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićizjavio je u razgovoru za slovensku komercijalnu televiziju POP-TV dase otvorena pitanja između Hrvatske i Slovenije mogu riješiti, te danjima ne treba opterećivati Europsku uniju.
LJUBLJANA,23. siječnja(Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u razgovoru za slovensku komercijalnu televiziju POP-TV da se otvorena pitanja između Hrvatske i Slovenije mogu riješiti, te da njima ne treba opterećivati Europsku uniju.

U razgovoru koji je POP-TV emitirala u subotu Mesić je ponovio svoje stajalište o odlukama Badinterove komisije po kojima su republičke granice postale državnim.

U vezi različitih stajališta Slovenije i Hrvatske Mesić je rekao da treba formirati komisiju koja bi kopnenu granicu "identificirala metar po metar".

Nakon što se identificira točka izlaska kopnene granice na more lakše će biti odrediti i granicu na moru, pojasnio je Mesić.

Oko dugova Ljubljanske banke hrvatskim štedišama ponovio je stajalište da štedišama treba priznati pravo na njihovu ušteđevinu te im, za početak, isplatiti barem kamate.

Na pitanje o otvorenim slovensko-hrvatskim pitanjima i procesu širenja Europske unije (EU), Mesić je rekao kako EU ne želi da je zemlje koje se pridružuju opterećuju svojim neriješenim pitanjima.

Pitanje granice može se riješiti bilateralno, a u protivnom treba prihvatiti obvezujuću arbitražu, rekao je u razgovoru za POP-TV predsjednik Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙