FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lavina glasova za Mesića-tisak

RIM, 17. siječnja 2005. (Hina/AR) - Talijanska glasila prenose uponedjeljak informacije o izboru Stjepana Mesića za novi predsjedničkimandat u Hrvatskoj.
RIM, 17. siječnja 2005. (Hina/AR) - Talijanska glasila prenose u ponedjeljak informacije o izboru Stjepana Mesića za novi predsjednički mandat u Hrvatskoj.

List "Giorno", pod naslovom "Lavina glasova za Mesića" piše da je Mesić u drugom krugu dobio veliki broj glasova u odnosu na kandidatkinju HDZ-a Jadranku Kosor.

List "Corriere della Sera" piše da je Mesić "trijumfirao" u drugom krugu ostavivši protukandidatkinju Kosor na gotovo na istim glasovima koje je dobila u prvom krugu.

"Pobjeda Mesića bila je predviđena sa sigurnošću. Posljednji predsjednik kumunističke Jugoslavije prije njezina raspada 1992., Mesić je 2000. izabran na čelo neovisne Hrvatske, čime je okončao prevlast nacionalističke stranke Franje Tuđmana. Upravo je pobjeda i predsjedanje Mesića približilo Hrvatsku Europskoj uniji. Ulazak Hrvatske u EU jasan je cilj drugog Mesićevog mandata", piše "Corriere della Sera".

Talijanski listovi ocjenjuju Mesića kao političara prozapadne orijentracije, koji će raditi na ulasku Hrvatske u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙