FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska-BiH: Protokol o suradnji u borbi protiv kriminala

SARAJEVO, 21. siječnja 2005. (Hina) - Državni odvjetnik RepublikeHrvatske Mladen Bajić i glavni tužitelj BiH Marinko Jurčević u petaksu u Sarajevu potpisali Protokol o suglasnosti u ostvarivanjumeđusobne suradnje u borbi protiv svih oblika teškog kriminala.
SARAJEVO, 21. siječnja 2005. (Hina) - Državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić i glavni tužitelj BiH Marinko Jurčević u petak su u Sarajevu potpisali Protokol o suglasnosti u ostvarivanju međusobne suradnje u borbi protiv svih oblika teškog kriminala.

Svrha tog Protokola je, kako je službeno priopćeno, da se olakša razmjena obavijesti, izvještaja, dokumenata, informacija, zakona i zakonskih propisa, te stajališta i podataka.

"Buduća izravna komunikacija ove dvije institucije umnogome će ubrzati i olakšati rad na procesuiranju teških kaznenih djela, ali i ratnih zločina", navodi se u priopćenju. Protokol će, kako se pojašnjava, doprinijeti istraživanju ili sprječavanju kaznenih djela, kao što su organizirani kriminal, nezakonita trgovina drogom, krijumčarenje ljudima, trgovina ljudima ili oružjem, korupcija, pranje novca te međunarodni terorizam.

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić je rekao kako će se ovim Protokolom "spriječiti namjera počinitelja kaznenih djela da državne granice koriste u svrhu izbjegavanja odgovornosti za počinjeno djelo".

Svečanosti potpisivanja ovog dokumenta, uz ostale, nazočili su veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Josip Vrbošić, ministar pravde BiH Slobodan Kovač, te zamjenik voditelja Posebnog odjela za organizirani kriminal Tužiteljstva BiH Georg Hallbacti.

Protokol je stupio na snagu činom potpisivanja, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙