FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 13,30 sati

ZAGREB, 21. siječnja 2005.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 13,30 sati:
ZAGREB, 21. siječnja 2005.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 13,30 sati:

MELBOURNE - Hrvatska više nema predstavnika u muškom dijelu prvog grand slam turnira sezone Australian Opena. Polufinalist Wimbledona Mario Ančić nije uspio ponoviti rezultat od prije dvije godine, kada je u svom prvom nastupu stigao do osmine finala u Melbourneu. U 3. kolu, u uzbudljivom meču koji je trajao 2 sata i 45 minuta, pobijedio ga je četvrti nositelj Rus Marat Safin sa 6-4, 3-6, 6-3, 6-4. Bio je to njihov prvi dvoboj na ATP Touru, a ruski tenisač bolje je otvorio susret i nakon 41 minute igre dobio je prvi set. Ančić mu je uzvratio u drugom. Treći set za dlaku je otišao na Safinovu stranu. U četvrtom Ančić je na samom početku oduzeo servis Safinu. Osim što je izgubio svoj početni udarac, Rus je zaradio i ozljedu desnog gležnja te je morao zatražiti "timeout" kako bi mu se ukazala liječnička pomoć. Nakon toga vratio se još odlučniji i bolji, te je sa dva breaka zaključio meč. Ruski tenisač istaknuo je da nije spremio nikakvu posebnu taktiku za Ančića. "Teško je izabrati taktiku protiv igrača kao što je Ančić, koji je kompletan tenisač. Može igrati s osnovne crte, ima odličan servis i voleje. Kod takvih protivnika najbolje je čekati svoju šansu", rekao je Safin. O tome koliko je to bio izjednačen meč pokazuju i statistički podaci. Ančić je imao nešto bolji prvi servis, ali je Safin upisao 13 izravnih poena više. Obojica su načinila po 44 neprisiljene greške, a jednako dobro su vraćali protivnikove servise. Na kraju Safin je osvojio tek sedam poena više od Ančića.

TENISAČI, 3. kolo -

Marat Safin (RUS/4) - Mario Ančić (Hrv/28) 6-4, 3-6, 6-3, 6-4

MELBOURNE - Važniji rezultati 3. kola teniskog grand slam turnira Australian Open:

TENISAČICE -

Amelie Mauresmo (FRA/2) - Ana Ivanović (SCG) 6-2, 7-5

Serena Williams (SAD/7) - Sania Mirza (IND) 6-1, 6-4

Svetlana Kuznjecova (RUS/5) - Mariana Diaz-Oliva (ARG) 6-3, 7-6 (5)

Marija Šarapova (RUS/4) - Li Na (Kina) 6-0, 6-2

TENISAČI -

Dominik Hrbaty (Slk/20) - Gaston Gaudio (ARG/10) 7-6 (5), 6-7 (8), 6-7 (3), 6-1, 6-3

Roger Federer (Švi/1) - Jarkko Nieminen (FIN) 6-3, 5-2, predaja

Marcos Baghdatis (Cip) - Tommy Robredo (Špa/13) 7-6 (2), 6-4, 6-1

Andre Agassi (SAD/8) - Taylor Dent (SAD/29) 7-5, 7-6 (3), 6-1

LONDON - Bivši predsjednik Chelseaja Ken Bates kupio je za deset milijuna funti Leeds United, koji je prošle sezone ispao iz engleske Premier lige. "Leeds je veliki klub. Nažalost zapao je velike probleme i ovo su teška vremena za klub. No, nadam se da ćemo se vratiti tamo gdje spadamo, u Premier ligu", izjavio je Bates. Napomenuo je da namjerava otkupiti stadion na Elland Roadu, kojeg je Leeds prodao kako bi podmirio velike dugove. U 60-tima i početkom 70-tih Leeds je bio jedan od vodećih engleskih klubova, a prije samo tri i pol godine igrao je u polufinalu Lige prvaka. No, zbog velike rastrošnosti, odnosno kupovine brojnih igračkih pojačanja zapao je u velike dugove koji su premašili sto milijuna funti. Na kraju su morali rasprodati sve igračke zvijezde, pa i stadion. Trenutni dug Leedsa procjenjuje se na 24 milijuna funti.

GLASGOW - Branič Panathinaikosa Sotiris Kyrgiakos potpisao je sa škotskim Glasgow Rangersom, za kojeg igra hrvatski reprezentativac Dado Pršo, ugovor na tri i pol godine. Vrijednost transfera je milijun i 750.000 funti, a Kyrgiakos bi trebao debitirati u prvenstvenoj utakmici protiv Livingstona 29. siječnja. Za grčku reprezentaciju odigrao je deset utakmica, ali ga zbog ozljede koljena nije bilo na EP u Portugalu.

BRUXELLES - Grčkom nogometašu Alexandrosu Kaklamanosu, koji je bio pozitivan na kokain, smanjena je kazna za mjesec dana. Napadač Standard Liegea bio je pozitivan na doping kontroli u kolovozu prošle godine. Ubrzo je dobio otkaz u klubu, a Belgijski nogometni savez izrekao mu je petomjesečnu suspenziju, koja mu je trebala isteći 18. travnja 2005. Bez obzira što će se na teren moći vratiti mjesec dan ranije, Kaklamanos karijeru neće moći nastaviti Belgiji, jer mu to priječi zakon koji zabranjuje angažman igrača kažnjenih zbog dopinga.

MADRID - Španjolski prvoligaš Deportivo La Coruna pokrenuo je disciplinski postupak protiv urugvajskog napadača Waltera Pandianija, koji je oštro kritizirao trenera Javiera Iruretu. "Nigdje nisam doživio ovakvu situaciju kakva je u Deportivu. Na treninzima svega šest ili sedam igrača daje sve od sebe. Nitko nas ne želi motivirati. Trener bi trebao biti vođa, oli on to nije. Svaki dan kad dođem kući potpuno sam shrvan", izjavio je Pandiani.

Trener Irureta nije mogao podnijeti takvu kritiku i zatražio je od klupskog vodstva da oštro kazni urugvajskog nogometaša. Deportivo je 2000. bio prvak Španjolske, a u posljednjih pet sezona uvijek su bili među prva tri u prvenstvu. No trenutno su tek 12.

KITZBUEHEL - Današnji super-G skijaša za Svjetski kup u Kitzbuehelu neće biti održan zbog lošeg vremena. Organizatori su objavili da zbog kiše i snijega, koji su padali tijekom noći, nisu u mogućnosti pripremiti stazu za današnju utrku. Vremenska prognoza za sljedeća tri dana je dobra i postoji mogućnost da se utrka super-G održi u ponedjeljak. U Kitzbuehelu, na legendarnoj Hahnenkamm stazi, u subotu je na rasporedu spust, a u nedjelju skijaši voze slalom Svjetskog kupa.

NEW YORK - Rezultati sinoćnjih utakmica košarkaške NBA lige:

Orlando Magic - Houston Rockets 99:108

(Kasun je na listi ozlijeđenih)

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 99:77

Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 123:96

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙