FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21 sat.
ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sat.

DOHA - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić u finalu milijun dolara vrijednog ATP turnira u Dohi igrat će protiv prvoga igrača svijeta Švicarca Rogera Federera. Ljubičić je u prvom polufinalu svladao Španjolca Alberta Costu sa 6-3, 7-6 (4), dok je Federer potom bio bolji od Rusa Nikolaja Davidenka sa 6-3, 6-4.

SANTA CATERINA - Nakon što je jučer osvojila sedmo mjesto, trostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić na drugom spustu Svjetskog kupa u Santa Caterini zauzela je petu poziciju, te tako ostvarila svoj najbolji rezultat u ovoj disciplini. Za pobjednicom Francuskinjom Ingrid Jacquemod zaostala je 52 stotinke sekunde. Druga je bila Austrijanka Renate Goetschl (+0.11), treća Francuskinja Carole Montillet (+0.12), četvrta Amerikanka Lindsey Kildow (+0.44), dok su petu poziciju podijelile Janica i Nijemica Hilde Gerg (+0.52). Za 26-godišnju Francuskinju ovo je bila prva pobjeda u svjetskom kupu. Janica, koja je imala startni broj 16, bez većih pogrešaka je odvozila stazu. Na prvom prolazu za pobjednicom Jacquemod je zaostala 0.02 stotinke, na drugom prolazu je kasnila 0.35, na trećem 0.50, a četvrtom 0.68. Na koncu je imala vrijeme slabije za 52 stotinke sekunde. Nakon ulaska u cilj Janica je bila vidno zadovoljna, nasmijana i s rukama podignutim u zrak. Dosadašnji najbolji plasman u spustu Janica je upisala 2002. godine u švicarskom Lenzerheideu kada je bila šesta. Ovo je ujedno i njezin sedmi plasman u spustu u Top 10.

Jučerašnjim sedmim, te današnjim petim mjestom Janica je u Santa Catarini ukupno osvojila 81 bod, te se posve približila vodećoj u ukupnom poretku svjetskog Kupa Tanji Poutiainen. Finkinja sada ima 626 bodova, a Janica 22 boda manje. Na trećem mjestu je Šveđanka Anja Parson sa 539 bodova.

SANTA CATERINA - Na subotnjem veleslalomu za Svjetski kup skijašica u talijanskoj Santa Caterini nastupit će tri hrvatske predstavnice, Janica Kostelić, Ana Jelušić i Nika Fleiss. Janica će startati kao peta, Ana ima startni broj 63, a Nika 73. Prva vožnja na rasporedu je u 10.15, a druga u 13.15 sati.

IMPERIA - Hrvatska vaterpolska reprezentacija u polufinalnom dvoboju na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Svjetsko prvenstvo u talijanskoj Imperiji igrat će u subotu u 17.30 sati protiv Slovačke koja je danas svladala Sloveniju sa 7-5 (4-1, 2-0, 0-2, 1-2). Pobjedik dvoboja Hrvatska - Slovačka izborit će nastup na Svjetskom prvenstvu u Montrealu u srpnju.

ZAGREB - Vršitelj dužnosti glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop i direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić potpisali su danas četverogodišnji ugovor o suradnji kojim HOO godišnje od HTZ-a dobiva 800.000 kuna.

"Hrvatska turistička zajednica je osim ove značajne financijske podrške i izuzetan partner, suradnik i promicatelj HOO-a i hrvatskog sporta i u drugim oblicima suradnje. Zajednički projekt Hrvatske kuće u Ateni bio je kulminacija uspješne četverogodišnje suradnje za koju sam uvjeren da će se nastaviti i u novom olimpijskom ciklusu koji završava nastupom na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine", rekao je nakon potpisivanja ugovora predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Niko Bulić izrazio je zadovoljstvo što u ime HTZ-a potpisuje drugi četverogodišnji ugovor između HOO-a i HTZ-a s ciljem promicanja sveukupnih hrvatskih interesa u svijetu, a "turizam i sport idu ruku pod ruku kao najbolji promicatelji neke zemlje u svijetu", zaključio je Bulić.

MELBOURNE - Nekadašnja prva tenisačica svijeta Belgijanka Kim Clijsters propustit će prvi ovogodišnji "Grand Slam" sezone Australian Open zbog toga što se još uvijek nije potpuno oporavila od ozljede ručnog zgloba zbog koje pauzira već gotovo čitavu godinu.

"Oporavak nakon operacije zgloba teče dobro, ali Kim još uvijek ne želi riskirati i prerano se vratiti natjecateljskom tenisu", stoji u priopćenju izdanom na službenoj internetskoj stranici belgijske tenisačice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙