FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slalom Sljeme: Jelušić šesta, Fleiss osma - neslužbeno

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska skijašica Janica Kostelićokončala je svoj nastup na sljemenskom "Zlatnom medvjedu" prvojslalomskoj utrci Svjetskog kupa u Hrvatskoj promašivši vrata već nakondesetak sekundi prve vožnje, ali će hrvatsko skijanje ipak imati dvijepredstavnice u drugoj vožnji i to vrlo visoko plasirane.
ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska skijašica Janica Kostelić okončala je svoj nastup na sljemenskom "Zlatnom medvjedu" prvoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa u Hrvatskoj promašivši vrata već nakon desetak sekundi prve vožnje, ali će hrvatsko skijanje ipak imati dvije predstavnice u drugoj vožnji i to vrlo visoko plasirane.

Ana Jelušić i Nika Fleiss su sjajno odvezle prvu vožnju - Riječanka Jelušić zauzima šestu poziciju sa 79 stotinki sekunde zaostatka za vodećom Austrijankom Marlies Schild, dok je Samoborka Fleiss osma, sa 1.14 sekundi slabijim rezultatom od Schild.

Nakon prvih tridesetak skijašica vodi Schild (54.69), ispred Amerikanke Sarah Schleper (+0.07 sec) i Finkinje Tanje Poutiainen (+0.24). Kao posljednja, sa startnim brojem 54 startat će i najmlađa od četiri hrvatske slalomašice, 17-godišnja Mateja Ferk.

Sa startnim brojem 7 Janica je promašila vrata neposredno prije prolaznog vremena, na razočaranje više od 20.000 gledatelja koji su se okupili oko sljemenskoga Crvenoga spusta.

Spustivši se na sredinu staze, Kostelić je pored ograde nakratko zaplakala, a potom je vidno razočarana i ljuta projurila pored novinara prema žičari.

Izuzetno zahtjevna i ledena staza, bila je kobna i za Šveđanku Anju Paersson, koja je također promašila vrata, ali ipak prošla ciljem sa ogromnim zaostatkom (+7.36), a nisu završile ni Nijemice Bergmann i Gerg, te Austrijanka Goergl.

"Šteta zbog Janice, a ja i Nika bi potpisale da ostanemo na ovakvim pozicijama i nakraju. Najvažnije je da nismo razočarale ovo brojno gledateljstvo", kazala je nakon prve vožnje Ana Jelušić.

"Izuzetno mi je žao zbog Janice, nije zaslužila ispadanje. Drago mi je što smo Ana i ja odvozile sjajno i za Janicu, te će u drugoj vožnji ipak biti uzbudljivo za naše brojne navijače", riječi su Nike Fleiss.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙