FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljeme spremno za utrku svjetskog kupa

ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Sljeme je spremno za utrkusvjetskog kupa Zlatni medvjed, koja će se, uz sudjelovanje najboljihslalomašica svijeta održati 20. siječnja, objavili su u četvrtakorganizatori.
ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Sljeme je spremno za utrku svjetskog kupa Zlatni medvjed, koja će se, uz sudjelovanje najboljih slalomašica svijeta održati 20. siječnja, objavili su u četvrtak organizatori.

"Što se organizatora tiče, utrka može započeti i sutra", rekao je predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Srećko Ferenčak.

Direktor alpske reprezentacije Vedran Pavlek rekao je da sada na stazi ima dovoljno snijega za održavanje barem jedne slalomske utrke, ali je uvjeren da će, nakon "cementiranja staze" u četvrtak, u narednih nekoliko dana, kada se očekuju i niže temperature, na stazi biti dovoljno snijega za dvije utrke, ali i da će se moći pripremiti i staza za zagrijavanje skijašica.

Po riječima organizatora, najviše poteškoća u proteklim danima zadavala im je tzv. toplinska inverzija, jer je temperatura na Sljemenu bila u pravilu za nekoliko stupnjeva viša nego u Zagrebu.

Zato svi s nestrpljenjem očekuju najavljeno zahlađenje koje će omogućiti da se staza dodatno osnježi s još 30 do 40 posto snijega. Za uređenje staze brinut će se 160 ljudi, koji će popravljati stazu nakon prolaza svake skijašice, i time svima omogućiti jednake uvjete.

U organizaciju utrke, po riječima Vedrana Pavleka, uključeno je više od 2000 ljudi, a najveći izazov bit će prebaciti gotovo 20.000 gledatelja na ograničeni prostor uz stazu. Zato je još jednom apelirao na sve one koji su nabavili karte da se pridržavaju rasporeda odlaska na Sljeme.

Organizatori su posebno apelirali na fer i korektno navijanje i najavili da će za vrijeme utrke biti zabranjeno točenje alkohola i unošenje bilo kakvih pirotehničkih sredstava. Za gledatelje će biti organiziran i zabavni program u kojem će sudjelovati popularni pjevači i sastavi.

Koliki interes vlada u svijetu za ovu utrku potvrđuje da je do sada akreditirano 345 novinara, da će 10 TV kompanija direktno prenositi utrku, a da će njeine snimke prikazati još 30-ak TV postaja.

Posebnu pripremu za prijenos utrke napravila je Hrvatska televizija, koja će utrku pratiti u petosatnom prijenosu s 20 kamara, a 19. siječnja će s Trga bana Jelačića prenositi izvlačenje startnih brojeva.

Na Sljemenu će nastupiti čak četiri hrvatske reprezentativke: Janica Kostelić, Nika Fleiss, Ana Jelušić i Matea Ferk.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙