FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljeme spremno za utrku Svjetskog kupa

ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Što se organizatora tiče FIS utrkasvjetskog kupa Zlatni medvjed, koja će se uz sudjelovanje najboljihslalomašica svijeta održati 20. siječnja na Sljemenu, može započeti isutra, izjavio je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkomhotelu "The Westin" predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza SrećkoFerenčak.
ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Što se organizatora tiče FIS utrka svjetskog kupa Zlatni medvjed, koja će se uz sudjelovanje najboljih slalomašica svijeta održati 20. siječnja na Sljemenu, može započeti i sutra, izjavio je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu "The Westin" predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Srećko Ferenčak.

Direktor naše alpske reprezentacije Vedran Pavlek rekao je da sada na stazi ima dovoljno snijega za održavanje barem jedne slalomske utrke, ali je uvjeren da će nakon današnjeg "cementiranja staze" u narednih nekoliko dana, kada se očekuju i niže temperature, na stazi biti dovoljno snijega za dvije utke, ali i da će se moći pripremiti i staza za zagrijavanje skijašica.

Po riječima organizatora najviše poteškoća u proteklim danima zadavala im je tzv toplinska inverzija, jer je temperatura na Sljemenu bila u pravilu za nekoliko stupnjeva viša nego u Zagrebu. Zato svi s nestrpljenjem očekuju najavljeno zahladnjenje koje će omogućiti da se staza dodatno osnježi sa još 30 do 40 posto snijega. Za uređenje staze brinut će se 160 ljudi, koji će popravljati stazu nakon prolaza svake skijašice, i time svima omogućiti jednake uvjete.

U organizaciju utrke, po riječima Vedrana Pavleka uključeno je više od 2000 ljudi, a najveći izazov biti će prebaciti gotovo 20.000 gledatelja na ograničeni prostor uz stazu i zato je još jednom apelirao na sve one koji su nabavili karte da se pridržavaju rasporeda odlaska na Sljeme. Organizatori su posebno apelirali na fer i korektno navijanje i najavili da će za vrijeme utrke biti zabranjeno točenje alkohola i unošenje bilo kakvih pirotehničkih sredstava. Za gledatelje će biti organiziran i zabavni program u kojem će sujelovati naši popularni pjevači i sastavi.

Koliki interes vlada u svijetu za ovu utku potvrđuje da je do sada akreditirano 345 novinara, a da će 10 TV kompanija direktno prenositi utrku i još 30-ak TV postaja koje će u odloženim snimkama prikazati utrke.

Posebnu pripremu za prijenos utrke napravila je Hrvatska televizija, koja će utrku pratiti u petosatnom prijenosu sa čak 20 kamara, a 19. siječnja će sa Trga bana Jelačića prenositi izvlačenje startnih brojeva.

Najveći interes vlada za nastupe naših skijašica, jer će na Sljemenu nastupiti čak četiri naše reprezentativke: Janica Kostelić, Nika Fleiss, Ana Jelušić i Matea Ferk.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙