FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U petak rok za obvezujuće ponude za JPP u Sunčanom Hvaru

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Rok za podnošenje obvezujućihponuda za osnivanje Javno-privatnog partnerstva (JPP) u hvarskojhotelskoj tvrtki Sunčani Hvar ističe u petak, 21. siječnja, kada će uHrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) biti i njihovo javno otvaranje,doznaje se iz HFP-a.
ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Rok za podnošenje obvezujućih ponuda za osnivanje Javno-privatnog partnerstva (JPP) u hvarskoj hotelskoj tvrtki Sunčani Hvar ističe u petak, 21. siječnja, kada će u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) biti i njihovo javno otvaranje, doznaje se iz HFP-a.

Iako su, kako kažu u HFP-u, formalno "u igri" svih sedam ponuditelja, koji su prošle godine dostavili svoje neobvezujuće ponude za to JPP, u HFP-u, kako je naglašeno na prošlotjednoj sjednici njegovog Upravnog odbora, očekuju bar tri obvezujuće ponude. Pritom se nisu izjasnili od kojih ponuditelja to očekuju.

Neslužbeno se pak doznaje da se obvezujuće ponude očekuju od investicijskog fonda "Quaestus Private Eqiuty Partneri" iz Zagreba te luksemburške tvrtke i lanca hotela "Orco Hotel Group", a iako su slovenski mediji prošle jeseni pisali da Terme Čatež odustaju od natjecanja za Sunčani Hvar iz Termi su to kasnije demantirali tako da se obvezujuća ponuda očekuje i od njih.

Uz njih neobvezujuće su ponude (još početkom srpnja prošle godine) HFP-u dostavili i tvrtka "Zemljišta Dalmacije" iz Zagreba (iza koje stoji kapital i tvrtka "Land Concept International" iz Hong Konga), investicijsko-bankarska grupacija "Charles Street Securites" iz Londona zajedno sa "Cukierman and Co." iz Izraela te londonski fond "Credit Suisse First Boston (Europe)" u ime trećih osoba. Poziv za obvezujuću ponudu poslan je i američkoj tvrtki "International Multidevelopment Inc." iz države Maryland, unatoč tome što oni nisu do zadanog roka (15. listopada) obavili "due dilligence" u Sunčanom Hvaru.

Rok za obvezujuće ponude prvobitno je bio 20. prosinca prošle godine, ali je, kako su pojasnili iz HFP-a, produljen do 21. siječnja ove godine zbog zahtjeva potencijalnih investitora. Oni su to tražili kako bi imali više vremena za usklađivanja i pripreme svojih ponuda sa odabranom pravnom strukturom za JPP u Sunčanom Hvaru, koju je UO HFP-a prihvatio početkom studenoga prošle godine.

Prema toj strukturi ponuditeljima se predlaže sklapanje sporazuma o JPP-u u Sunčanom Hvaru na rok od najmanje pet godina, a predloženi minimalni iznos dokapitalizacije je 40 milijuna kuna.

Predviđeno je i da se dio dionica Sunčanog Hvara prenese na Grad Hvar, kao i da se ulagačima po isteku sporazuma omogući da one dionice koje će ostati u vlasništvu HFP-a otkupe po unaprijed ugovorenoj cijeni.

Bez obzira koliki će vlasnički udio HFP-a ili Grada Hvara u Sunčanom Hvaru biti nakon dokapitalizacije, prijedlog ugovora s investitorima bit će koncipiran tako da i HFP i Grad imaju moć odlučivanja o svim strateškim pitanjima. U slučaju kršenja sporazuma predviđena je i mogućnost automatskog povlačenja dionica od ulagača i brzog prijenosa na treću osobu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙