FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 20. prosinca

ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za četvrtak, 20. siječnja.
ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za četvrtak, 20. siječnja.

ZAGREB - Udruga Hrvatski izvoznici i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisat će sporazum o suradnji, nakon čega će biti održana tribina te udruge na temu: "HBOR: financiranje izvoza". Iz udruge napominju da se, kada se govori o izvozu, uvijek javlja i problematika finaciranja izvoza, a predavanje o tome održati će predsjednik uprave HBOR-a Anton Kovačev. (10 sati, dvorana Bruxelles, Europski dom Zagreb, Jurišićeva ulica 1/I).

ZAGREB - Ulagači i izvođači radova na poslovnom neboderu "Zagreb tower" održat će sutra svečanost s prezentacijom u povodu početka gradnje tog poslovnog objekta. Riječ je o poslovnom tornju ovalna oblika s 21 katom i pridruženom osmerokatnom pravokutnom zgradom, a bit će izgrađen na uglu Ulice grada Vukovara i Radničke ceste. Prema ranijim najavama investitora, u "Zagreb tower" bit će uloženo 50 milijuna eura, a gradnja bi trebala završiti u roku od dvije godine. Investitor projekta je hrvatsko-austrijskog društvo "Zagreb Tower" (14.15 sati, ugao Ulice grada Vukovara i Radničke ceste).

ZAGREB - Na kraju 2004. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 317.577 nezaposlenih osoba, što je za 1,5 posto ili za 4.791 osobu više u odnosu na prethodni mjesec, a za 1.107 osoba ili tek 0,3 posto manje nego u prosincu 2003. Prosinac je peti mjesec zaredom u 2004. godini u kojem se bilježi porast nezaposlenosti na mjesečnoj razini, što se može povezati i sa sezonskim kretanjima. No, povećanje registrirane nezaposlenost koja je počela rasti u kolovozu, po ocjenama nekih analitičara, mogla bi upućivati i na kraj procesa smanjenja registrirane nezaposlenosti koji je bio pokrenut novim procedurama za prijavu nezaposlenih uvedenim 2002.

ZAGREB - Rok za podnošenje obvezujućih ponuda za osnivanje Javno-privatnog partnerstva (JPP) u hvarskoj hotelskoj tvrtki Sunčani Hvar ističe u petak, 21. siječnja, kada će u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) biti i njihovo javno otvaranje, doznaje se iz HFP-a. Neobvezujuće ponude ranije je dostavilo sedam ponuditelja, a u HFP-u očekuju bar tri obvezujuće ponude. Rok za obvezujuće ponude prvobitno je bio 20. prosinca prošle godine, ali je produljen do 21. siječnja ove godine zbog zahtjeva potencijalnih investitora. Oni su to tražili kako bi imali više vremena za usklađivanja i pripreme svojih ponuda sa odabranom pravnom strukturom za Javno-privatno partnerstvo u Sunčanom Hvaru, koju je Upravni odbor HFP-a prihvatio početkom studenoga prošle godine.

ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine izdano 5.364 radnih dozvola stranim državljanima, a najviše ih je bilo iz Bosne i Hercegovine, te potom iz Turske i Kine, pokazuju podaci Ministarstva unutarnjih poslova. Za radnike iz BiH prošle godine izdano je 1.722 radne dozvole, državljanima Turske 512, a Kinezima 468. Više od sto radnih dozvola izdano je još državljanima Makedonije (356), Njemačke (248), Italije (230), Srbije i Crne Gore (229), Slovačke (212), Slovenije (176), SAD-a (122) i Mađarske (119). U 87 posto slučajeva ili 4.686, radne dozvole strancima izdane su muškarcima, a 13 posto ili 678 slučajeva ženama.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙