FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PETAK, 14. SIJEČNJA

ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 14. siječnja.
ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 14. siječnja.

ZAGREB - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) održat će sjednicu na kojoj bi se trebale donijeti odluke o prodaji Belja i PIK-a Vrbovec te o raspisivanju 14 novih natječaja, a na njoj bi trebalo biti riječi i o privatizaciji Jadroplova. Među ostalim, Upravni bi odbor trebao donijeti odluku o objavi ponovljenog natječaja za zabočku Regeneraciju, kao i za niz turističkih tvrtki - HTP Korčulu te hotele Maestral, Živogošće, Podgora i Adriatic iz Splita, ali i primjerice za karlovačku mliječnu industriju KIM. Među tridesetak točaka dnevnog reda sjednice Upravnog odbora trebale bi se naći i informacije o tijeku procesa osnivanja javno-privatnog partnerstva u turističkoj tvrtki Sunčani Hvar, raspisivanju novog natječaja za dražbu za dionice PPK Valpova, kao i o ovrsi holding društva Validus nad računom HFP-a. Sjednica UO HFP-a zatvoren je za javnost, a najavljeno je da će o odlukama biti izviješćeno putem priopćenja.

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) govorit će na konferenciji za novinare o sniženju kamatnih stopa te će predstaviti novi kreditni program. (11,00 sati, HBOR, Strossmayerov trg 9)

ZAGREB - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković sudjelovat će na završnoj svečanosti obilježavanja "Godine pjenušca". (12,00 sati, Vinogradarsko-vinarsko pokušalište Jazbina Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo).

ZAGREB - Aktivnosti i rezultati rada u prošloj godini, planovi događanja u ovoj godini, a posebice pripreme za FIS Svjetski skijaški kup "Zlatni medvjed" na Sljemenu bit će teme konferencije za novinare Turističke zajednice Grada Zagreba. (11,00 sati, Turistička zajednica, Kaptol 5)

ZAGREB - Prihodi od inozemnih turista u Hrvatskoj su u prvih devet mjeseci 2004. godine iznosili ukupno 6,2 milijarde američkih dolara, najnoviji je podatak Hrvatske narodne banke. Pritom su prihodi od turizma u razdoblju od srpnja do rujna prošle godine dosegnuli iznos od 4,4 milijarde dolara. Saldo turizma na računu usluga tekućeg računa platne bilance u trećem je prošlogodišnjem tromjesečju zabilježio rast od 9,8 posto izraženo u američkim dolarima, odnosno 1 posto izraženo u eurima. Porast prihoda od turizma u trećem kvartalu 2004. posljedica je tako i međuvalutarnih kretanja, ali i rasta fizičkih pokazatelja, napominju analitičari središnje banke. U tom je razdoblju, naime, broj dolazaka inozemnih turista zabilježio godišnju stopu rasta od 8,5 posto, a broja njihovih noćenja 3,9 posto.

ZAGREB - Premda je broj izdanih građevnih dozvola u Hrvatskoj u studenom 2004. bio za 3,6 posto veći nego u listopadu, na godišnjoj se razini nastavlja višemjesečni trend pada broja izdanih građevnih dozvola, što će nesumnjivo utjecati i na daljnje usporavanje stopa rasta u građevinarstvu. Tako su u studenome 2004. izdane 1.052 građevne dozvole, što je za 8,1 posto ili za 93 dozvole manje nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku. Ukupno je u prvih jedanaest mjeseci 2004. godine u Hrvatskoj izdano 11.233 građevnih dozvola. U usporedbi s ranije objavljenim podacima za 2003. proizlazi da su u prvih jedanaest mjeseci 2004. izdane 1.132 građevne dozvole manje nego u istom razdoblju godine prije, što predstavlja smanjenje za 9,1 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙