FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodana Tvornica ferolegura Dalmacija Dugi Rat

SPLIT, 19. siječnja 2005. (Hina) - Tvornica ferolegura Dalmacija DugiRat danas je na Trgovačkom sudu u Splitu, u petom pokušaju, usmenimjavnim natjecanjem prodana za 10,6 milijuna eura zagrebačkoj tvrtkiTilija.
SPLIT, 19. siječnja 2005. (Hina) - Tvornica ferolegura Dalmacija Dugi Rat danas je na Trgovačkom sudu u Splitu, u petom pokušaju, usmenim javnim natjecanjem prodana za 10,6 milijuna eura zagrebačkoj tvrtki Tilija.

Početna cijena bila je devet milijuna eura, a u današnjem je natjecanju podizana šesnaest puta, svaki puta po sto tisuća eura.

U licitiranju je sudjelovala i londonska tvrtka Alucorp, koja bi, da je kupila tvornicu, ponovno pokrenula proizvodnju ferolegura.

Prodaja tvornice zagrebačkoj Tiliji znači rušenje tvornice i prenamjenu prostora za gradnju isključivo turističkih sadržaja, u skladu sa prostornim planom o prenamjeni tog područja.

Tako je kazao pravni zastupnik tvrtke Tilija Ivo Stančić, ta tvrtka zajedno sa svojim partnerima poštivat će općinski i županijski prostorni plan koji predviđa prenamjenu prostora u turističke sadržaje. Stančić je dodao kako je Tilija nedavno kupila i susjednu tvornicu u Dugom Ratu, "Dalmacija CG stupovi", te da će Tilija ispuniti obvezu preuzimanja dijela bivših radnika Dalmacije Dugi Rat.

Načelnik Općine Dugi Rat Branko Vojnović zadovoljan je što u Dugom Ratu više neće biti crne metalurgije, jer je tvornica desetljećima zagađivala taj kraj tako da se turizam nije mogao razvijati.

Na tom atraktivnom prostoru neposredno uz more na 60.000 četvornih metara idućih godina sagradit će se hotelski centar, te velika marina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙