FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petersen nezadovoljan razgovorima u Beogradu

PRIŠTINA,18. siječnja 2005.(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na KosovuSoren Jessen-Petersen izjavio je u utorak u Prištini da je razočaranrazgovorima u Beogradu jer srbijanske vlasti nisu prihvatile razgovoro decentralizaciji Kosova i pitanju nestalih osoba sve dok se neriješi problem opskrbe električnom energijom za srpska sela na Kosovu u kojima se već nekoliko godina ne plaćaju računi za struju.Nezadovoljstvo su iskazale i kosovska vlada i udruge obiteljinestalih.
PRIŠTINA,18. siječnja 2005.(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen izjavio je u utorak u Prištini da je razočaran razgovorima u Beogradu jer srbijanske vlasti nisu prihvatile razgovor o decentralizaciji Kosova i pitanju nestalih osoba sve dok se ne riješi problem opskrbe električnom energijom za srpska sela na Kosovu u kojima se već nekoliko godina ne plaćaju računi za struju. Nezadovoljstvo su iskazale i kosovska vlada i udruge obitelji nestalih.

"Razočaran sam što srbijanski čelnici nisu razmatrali druga jednako važna pitanja zbog kojih sam došao u Beograd", izjavio je Petersen po povratku iz Beograda.

Petersen je posebice izrazio razočarenje zbog toga što premijer Srbije Vojislav Koštunica nije pokazao čvrstu namjeru za rješavanje problema nestalih osoba.

Petersen je izjavio da ipak namjerava predložiti datum za nastavak dijaloga Beograda i Prištine u bliskoj budućnosti.

Kosovski premijer Ramush Haradinaj također je izrazio žaljenje zbog stajališta Beograda ali je izrazio nadu da će se do razgovora i do rezultata ipak doći.

Udruge obitelji nestalih također su izrazile nezadovoljstvo Petersenovim posjetom Beogradu, pogotovo zbog toga jer je on najavio da će pitanje nestalih biti jedna od glavnih tema razgovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙