FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Swiss International najavljuje otpuštanja

ZUERICH, 18. siječnja 2005. (Hina/AP) - Švicarska nacionalnazrakoplovna kompanija Swiss International najavila je u utorak novipaket štednje, istaknuvši da namjerava zatvoriti 1000 radnih mjesta iprodati 13 zrakoplova iz svoje flote.
ZUERICH, 18. siječnja 2005. (Hina/AP) - Švicarska nacionalna zrakoplovna kompanija Swiss International najavila je u utorak novi paket štednje, istaknuvši da namjerava zatvoriti 1000 radnih mjesta i prodati 13 zrakoplova iz svoje flote.

Swiss International Air Lines objavio je također da će smanjiti intenzitet svojih operacija u zračnoj luci u Ženevi i u Baselu, napominjući da će te letove preuzeti njezini partneri dok će kompanija usredotočiti na svoje čvorište u Zuerichu. Ti potezi trebali bi rezultirati uštedom dodatnih 300 milijuna švicarskih franaka godišnje počevši od 2007.

U razdoblju od 18 mjeseci trebalo bi biti zatvoreno od 800 do 1000 radnih mjesta, napominje Swiss International. "Kada je riječ o osoblju koje će biti pogođeno otkazima, tražit će se partnerska rješenja u suradnji sa sindikatima", ističu u švicarskoj kompaniji.

Iako su švicarski mediji tijekom vikenda objavili da Swiss International planira formirati odvojenu tvrtku za poslovanje u Europi s nižim plaćama, kompanija nije povukla taj potez ali je najavila nastavak razgovora sa sindikatima o mjerama štednje.

Ta kompanija suočila se s velikim financijskim problemima još u vrijeme svog osnivanja na ruševinama nekadašnjeg Swissaira 2002. a dodatni su teret bile i visoke cijene energenata i konkurencija europskih diskontnih zrakoplovnih prijevoznika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙