FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EBRD tužila Abramoviča i Sibneft

MOSKVA, 18. siječnja 2005. (Hina/AP) - Europska banka za obnovu irazvitak (EBRD) podnijela je tužbu protiv ruskog milijardera RomanaAbramoviča, njegove naftne kompanije Sibneft i bivšeg direktorapropale ruske tvrtke Runicom koja joj duguje 17,5 milijuna američkihdolara, radi naplate duga.
MOSKVA, 18. siječnja 2005. (Hina/AP) - Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) podnijela je tužbu protiv ruskog milijardera Romana Abramoviča, njegove naftne kompanije Sibneft i bivšeg direktora propale ruske tvrtke Runicom koja joj duguje 17,5 milijuna američkih dolara, radi naplate duga.

EBRD nastoji vratiti svoj posuđeni novac koji je Runicom, kompanija za trgovinu naftom sada u stečaju, primila od SBS-Agro, banke kojoj je EBRD pozajmio novac a koja je propala nakon ruske gospodarske krize 1998.

Sud u Moskvi potvrdio je 2002. da Runicom, čije je sjedište u Švicarskoj, treba vratiti novac EBRD-u. EBRD je zatražio od svojih odvjetnika da pokrenu tužbu pred švicarskim sudom.

Budući da je Sibneft koristio Runicom za trgovinu naftom, EBRD se 2003. obratio Abramoviču, zatim Jevgeniju Shvidleru, bivšem direktoru Runicoma, i Sibneftu, tražeći naplatu duga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙