FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švicarska: U tsunamijima nestalo nekoliko stotina Švicaraca

ZUERICH, 4. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Tsunamiji koji su 26. prosincapogodili južnu Aziju vjerojatno su odnijeli živote nekoliko stotinašvicarskih državljana, rekao je u utorak švicarski predsjednik SamuelSchmid, a švedske su vlasti izvijestile da se nestalima smatraju 1.903švedska državljana.
ZUERICH, 4. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Tsunamiji koji su 26. prosinca pogodili južnu Aziju vjerojatno su odnijeli živote nekoliko stotina švicarskih državljana, rekao je u utorak švicarski predsjednik Samuel Schmid, a švedske su vlasti izvijestile da se nestalima smatraju 1.903 švedska državljana.

Njemačke vlasti revidirale su ranije podatke o poginulima i nestalima. Prema posljednjim podacima od posljedica tsunamija stradalo je nešto manje od 1.000 njemačkih državljana koji su se 26. prosinca nalazili u nekoj od zemalja južne Azije pogođenom potresom i tsunamijima, izvijestio je France presse.

Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak navečer izvijestilo je kako je potvrđeno da su u južnoj Aziji poginula 23 švicarska državljana, a na popisu nestalih je 105 imena. No, švicarski predsjednik izrazio je bojazan da bi ta brojka mogla porasti na više stotina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙